Π. Λαφαζάνης: «Απονενοημένο διάβημα» η έξοδος στις αγορές για “κουκούλωμα” της υπόθεσης Μπαλτάκου

Ως «απονενοημένο διάβημα» περιέγραψε την εσπευσμένη έξοδο της χώρας στις αγορές λίγο πριν από τις εκλογές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σημείωσε ότι πρόκειται για μία κίνηση της κυβέρνησης με την οποία ελπίζει ότι θα βρει σανίδα σωτηρίας. «Θέλει να την χρησιμοποιήσει ως αντιπερισπασμό στην υπόθεση Μπαλτάκου», είπε, “λυπάμαι για την κατάπτωση”.

Ο κ. Λαφαζάνης ρώτησε «γιατί ληστεύετε και κοροϊδεύετε τον λαό;», σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έλεγε ότι είναι καλυμμένη και δεν χρειάζεται πρόσθετο δανεισμό για τους επόμενους 12 μήνες.

«Εφόσον δεν έχετε ανάγκη δανεισμού, γιατί σπεύδετε προεκλογικά, άρον άρον με την υπόθεση Μπαλτάκου, να βγείτε στις αγορές με πενταετή δανειοδότηση που όλα δείχνουν ότι θα είναι πάνω από 5%, όταν η δανειοδότηση μέσω της τρόικας είναι λίγο πάνω από 2% και τα έντοκα γραμμάτια που εκδίδετε είναι 3%;. Γιατί σπεύδετε να δανειστείτε με 5%; Καβάτζα θέλετε να κάνετε στις πλάτες του Έλληνα φορολογούμενου για προεκλογικά τρικ;», ρώτησε, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα και τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι σε 12 μήνες θα έχει βελτιωθεί η πορεία της χώρας και θα έχουμε ανάκαμψη.

«Προφανώς, θέλετε να βγείτε προεκλογικά, με διάτρητα αποτελέσματα, για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα», είπε, προειδοποιώντας όμως ότι «ο κόσμος ξέρει, βλέπει τι γίνεται» και πως «αυτά που προπαγανδίζετε, πέφτουν στο κενό», αφού ο πολίτης βλέπει το πρόβλημά του στην καθημερινότητά του.

SHARE