Π. Καμμένος σε Ιερώνυμο: Δεν συμφωνώ σε τίποτα αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά σας

kammenos ieronumos«Εμείς δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε για τίποτα αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα της Ιεραρχίας» ήταν το μήνυμα του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο για το ζήτημα των Θρησκευτικών, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν. 

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Καμμένου:

«Σας βεβαιώνω ότι και ο Πρωθυπουργός με κανέναν τρόπο δεν θέλει να αποκοπεί και ούτε μπορεί να αποκοπεί η Ορθοδοξία με την πατρίδα μας. Χαίρομαι ότι αυτή η συνάντηση γίνεται μετά από αποδοχή από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση που ξεκινά διάλογος από μηδενική βάση και μάλιστα επειδή τον ρώτησα, το διευκρίνισα αυτό αφορά και τα βιβλία που θα γραφτούν και το πρόγραμμα που θα υπάρξει θα είναι κατόπιν συμφωνίας της εκκλησίας με το υπουργείο Παιδείας. Αρά πιστεύω ότι ανετράπη αυτή η κακή εικόνα η οποία δημιουργήθηκε και βέβαια μας προβλημάτισε πάρα πολύ. Θεωρώ απαράδεκτα αυτά τα οποία ειπώθηκαν γιατί ο ρόλος της εκκλησίας είναι απόλυτα σαφής και στη διάρκεια της Κατοχής και στη διάρκεια της δικτατορίας και σε κάθε αγώνα του Έθνους.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω από τη μεριά των Ανεξάρτητων Ελλήνων και σαν κυβερνητικός εταίρος εμείς δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε για τίποτα αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα της ιεραρχίας. Με πολύ σεβασμό θα ακούσουμε τις αποφάσεις που θα πάρετε, θα συμβάλλουμε σε αυτό που ζήτησε ο Πρωθυπουργός, στον διάλογο. Είμαστε στη διάθεσή σας σε αυτό τον διάλογο να γίνουν απόλυτα διακριτά η θέση της εκκλησίας μας, η σχέση της Ορθοδοξίας με το Έθνος και κάποιες αλλαγές που πιθανώς θα πρέπει να γίνουν και που θα πρέπει να θυμίσω ότι πρώτη τις ζήτησε η Εκκλησία».

SHARE