Π. Καμμένος: Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας – Έχουμε συνταγματική εκτροπή

“Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας, υπάρχει πρόβλημα σύγκρουσης των εξουσιών” δήλωσε ο Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στο θέμα Μπαλτάκου.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο “είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι κάποιοι από την κυβέρνηση, με την ανοχή του πρωθυπουργού, παρενέβησαν στη δικαστική εξουσία. Όταν η εκτελεστική εξουσία παρεμβαίνει στη δικαστική εξουσία έχουμε συνταγματική εκτροπή”.

Επίσης, κατά τον κ. Καμμένο αποδεικνύεται πλέον “ότι υπήρχε διάλογος μεταξύ της κυβέρνησης και του ναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής. Και η κυβέρνηση λοιπόν, μιλούσε με τη Χρυσή Αυγή, αλλά και η Χρυσή Αυγή, η οποία παρουσιαζόταν ως ένα δήθεν αντισυστημικό κόμμα, επισκεπτόταν τακτικά τον γραμματέα της κυβέρνησης”.

Τέλος εκτίμησε ότι η υπόθεση αυτή πρέπει να βγει στο φως “και δεν θα πρέπει να απαγορεύσουν να έλθουν στη Δικαιοσύνη οι συνομιλίες αυτές, αλλά και εν γνώσει του ελληνικού λαού. Και βεβαίως, δεν είναι δυνατόν να λειτουργούμε ως τριτοκοσμική χώρα, όπου μπαίνει πολίτης στη Βουλή των Ελλήνων, δέρνει βουλευτές και εν συνεχεία βγαίνει με τη συνοδεία του φρούραρχου. Αυτά συμβαίνουν σε χώρες της Κεντρικής Αφρικής, δεν μπορεί να συμβαίνουν στην Ελλάδα”.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι το κόμμα του κάνει διάλογο στη Βουλή και όχι σε κλειστά γραφεία, ούτε με κρυφές κάμερες, ενώ ερωτηθείς για το εάν αποκλείει να υπάρχει καταγεγραμμένη συνομιλία βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. με άτομα της Χρυσής Αυγής απάντησε: “Δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς τίποτε. Εμείς δεν κάναμε συμφωνίες. Η απόδειξη είναι ότι πάντα ψηφίζαμε πολύ διαφορετικά. Το θέμα της δικαιοσύνης είναι σοβαρό, όμως. Υπάρχει παρέμβαση στη δικαιοσύνη από την πλευρά της κυβέρνησης. Υπάρχει σαφώς παρέμβαση και όχι μόνο για τη Χρυσή Αυγή, την οποία δεν πρέπει να ηρωοποιήσουμε, αλλά στην υπόθεση τη δική μας ξέρουμε ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει σε δικαστικούς λειτουργούς και έχουμε φαινόμενα ανωμαλίας, όπως στην περίπτωση της Χαλκιδικής, όπου βλέπουμε υποθέσεις, πχ εξαιρέσεως συγκεκριμένων δικαστών, διότι έχουν αποφανθεί και κατά παράβαση κάθε αρχής της δικονομίας”.

SHARE