Π. Καμμένος: Τι μου είπε ο Πρόεδρος Ομπάμα

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα (2Δ), ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος (Δ) και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ (3Δ) επιθεωρούν τιμητικό άγημα κατά τη διάρκεια της τελετής υποδοχής του, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, Σπάτα, Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016. Έφτασε στην Ελλάδα ο Μπαράκ Ομπάμα, πρώτος σταθμός στο τελευταίο του ταξίδι στην Ευρώπη ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ θα ακολουθήσει η επίσκεψή του στη Γερμανία. Ο Μπαράκ Ομπάμα, είναι ο τέταρτος πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέπτεται την Αθήνα, δεκαεπτά χρόνια μετά την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ«Ήταν προσωπική μου επιλογή να επισκεφθώ την Ελλάδα, τη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, στο τελευταίο μου ταξίδι» είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος τον υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο. Όπως είπε ο υπουργός Άμυνας στο ραδιοσταθμό Realfm, ο κ. Ομπάμα απεδέχθη –σε επισήμανση του κ. Καμμένου- ότι η επίσκεψη του αποτελεί και μήνυμα εξόδου της χώρας από την κρίση και προσέθεσε πως «θα επιμείνει στη βοήθεια προς την Ελλάδα, για να φύγει η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός από την κρίση».

Ο κ. Καμμένος ευχαρίστησε τον Αμερικανό Πρόεδρο γιατί βοήθησε τη χώρα σε δύσκολες στιγμές και για τις παρεμβάσεις του στο θέμα του χρέους, όπως εκείνη στον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ τον Ιούλιο του 2015, αλλά και τις δημόσιες τοποθετήσεις του και τις θέσεις που έχει λάβει.

Ανέφερε, επίσης, πως ο Αμερικανός Πρόεδρος ήταν «χαρούμενος, φιλικός και ανθρώπινος», σημείωσε πως ένα μήνυμα για το θέμα του χρέους θα βοηθήσει και τις επενδύσες και θα δώσει σήμα προς την Ευρώπη και την άλλη πλευρά που εμμένει σε πολιτικές λιτότητας.

Τόνισε, ακόμη, πως και η συνεργασία που έχει χτίσει η Ελλάδα με τις ΗΠΑ στον αμυντικό τομέα είναι σημαντική. Σημείωσε πως θα αλλάξει το καθεστώς συνεργασίας και πως το πρόγραμμα από μονοετές θα γίνει πολυετές. Υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ έχουν δώσει σημαντική αμυντική βοήθεια, καθώς λόγω του προϋπολογισμού οι ένοπλες δυνάμεις δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν όλες τις ανάγκες τους.

SHARE