Π.Καμμένος: Ο Σόιμπλε σαμποτάρει τη λύση – Πότε θα γίνει δημοψήφισμα – Όχι στις εκλογές

“Κάποιοι θέλουν να χτυπήσουν την Ελλάδα και να την υποτάξουν” και δεν έχουν την πολιτική διάθεση να βρεθεί λύση είπε  ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, εκτοξεύοντας βολές κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο”.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον Β. Σόιμπλε, για τον οποίο είπε πως “έχει μια εχθρική στάση απέναντι στη χώρα” και πως “δυναμιτίζει τη δήλωση που έκανε η κ. Μέρκελ” ότι θα γίνουν τα πάντα για να μην βγει η Ελλάδα από το ευρώ.

“Ο κ. Σόιμπλε με ένα 3% που κατέχει στην παγκόσμια οικονομία, έχοντας ουσιαστικά προσπαθήσει να περάσει ότι η Ευρώπη είναι δικό του μαγαζί, θα παίζει με τους μεγάλους. Αυτό είναι μια προσωπική του πολιτική την οποία ακολουθούν αρκετές χώρες του βορρά και δεν ενδιαφέρονται καν τι γίνεται στο νότο. Αν επιβληθεί η άποψη του κ. Σόιμπλε δεν υπάρχει λύση”, επισήμανε.

Παρά την αρνητική εικόνα που βγαίνει για το Eurogroup της Ρίγας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε ότι “τα πράγματα πάνε καλά”, διαμηνύνοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει σε αυτά που επιθυμεί “μια ομάδα που διευθύνεται από το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας”.

Η συμφωνία θα εξαρτηθεί, όπως είπε, από το αν πράγματι οι εταίροι στην ΕΕ κατανοήσουν ότι η Ελλάδα είναι μια ανεξάρτητη χώρα στην οποία επεβλήθη μια λάθος πολιτική και αυτή η πολιτική έχει αποφασίσει ο ελληνικός λαός ότι δεν θα συνεχιστεί. “Έχουμε όλη την καλή διάθεση να συνεργαστούμε, αλλά όχι να μεταφράζουμε νομοσχέδια”, τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, “το θέμα είναι αν υπάρχει η πολιτική διάθεση να βρεθεί λύση” και “από κάποιους δεν υπάρχει”. “Ό,τι βήματα και να κάνουμε υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να τα σαμποτάρουν”, είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με δυσφορία Ευρωπαίων για τον Γ. Βαρουφάκη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι “νομίζουν πως μπορούν να αλλάζουν κυβερνήσεις ανεξάρτητα από τη βούληση των λαών”. “Δεν θέλουν τώρα τον κ. Βαρουφάκη. Πριν από λίγο καιρό δεν θέλανε εμένα σαν εταίρο στην κυβέρνηση. Δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε να παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της χώρας με οποιοδήποτε τρόπο. Είναι ακατανόητο, απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό”, σημείωσε.

Για εκλογές – δημοψήφισμα

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εκλογών ο Πάνος Καμμένος είπε ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, προσθέτονας ότι “δεν υπάρχει θέμα αναντιστοιχίας της λαϊκής βούλησης με την εκλεγμένη κυβέρνηση”.

Αυτό που συμφέρει τη χώρα, όπως επισήμανε, είναι η σταθερότητα και όχι οι εκλογές.

Για την πιθανότητα ενός δημοψηφίσματος ανέφερε “σε περίπτωση που παραβιαστεί η συνθήκη και πούνε κάποιοι ότι θα ακολουθήσουμε τον Σόιμπλε και πρέπει να βγάλουμε την Ελλάδα παράτυπα από την ευρωζώνη, πιθανώς να χρειαστεί”.

SHARE