Π.Καμμένος: Κάποιοι ήξεραν και κερδοσκόπησαν στο ΧΑ – Κατασχέσεις σπιτιών χωρίς να έχουν λόγο οι ελληνικές τράπεζες»

Αναμενόμενη θεωρείται για τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο η ματαίωση της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank σε συνομιλία που είχε τη Δευτέρα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Με αποκλειστική του δήλωση στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Καμμένος είχε προαναγγείλει την εξέλιξη αυτή, μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στις 27 Μαρτίου, όπου με βάση την ενημέρωση που είχε από τον υπουργό, αμφισβήτησε ότι θα ολοκληρωθεί η συγχώνευση.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, «το θέμα είναι ποιοι κερδοσκόπησαν σήμερα στο Χρηματιστήριο» γιατί -όπως λέει – «κάποιοι κερδοσκόπησαν επειδή το ήξεραν». Ο ίδιος εκτιμά ότι υπάρχει θέμα παραβίασης του νόμου για εσωτερική πληροφόρηση, ενώ αναρωτιέται «πώς αυτή τη στιγμή εγγυάται η κυβέρνηση τις καταθέσεις;». Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αναρωτιέται τέλος, εάν υπάρχουν τα ανάλογα ποσά στο ΤΧΣ και στον μηχανισμό εγγύησης των καταθέσεων.

Νωρίτερα σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (Alpha 9,89) εκτίμησε ότι «η χώρα παραδίδει ουσιαστικά την εθνική της κυριαρχία με αυτά που γίνονται και είναι συνέταιροι, συνένοχοι και οι τρεις της συγκυβέρνησης, οι τράπεζες περνούν στα χέρια της τρόικας και κάποιο βράδυ ο Σόιμπλε θα αποφασίσει να γίνει και στην Ελλάδα ότι και στην Κύπρο και η Ελλάδα θα πτωχεύσει».

Σύμφωνα με τον ίδιο «έπρεπε μέχρι τέλος Απριλίου να έχουν καταθέσει οι τράπεζες το 10% της ανακεφαλαιοποίησης τους προκειμένου να μη περάσουν στα χέρια της Τρόικας. Όλα τα δάνεια που έχουμε πάρει όλοι μας έχουν περάσει στο αγγλικό δίκαιο, θα αρχίσουν να γίνονται κατασχέσεις σπιτιών πλέον χωρίς να έχουν λόγο οι ελληνικές τράπεζες».

SHARE