Π.Καμμένος – ΔΕΘ: Οι ΑΝΕΛ ανήκουν στο πατριωτικό κέντρο

 

  • Η Ελλάδα είναι μια χώρα σταθερότητας και Ασφάλειας δήλωσε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ. Ο Πανος Καμμένος  ευχαρίστησε τις Ένοπλες Δυνάμεις για την συνδρομή τους  τόσο στο πλαίσιο του κοινωνικού τους έργου όσο σε περιπτώσεις στις οποίες η έγκαιρη παρέμβαση τους κρίθηκε ζωτικής σημασίας. Το υπ. Άμυνας, είπε,  είναι ένα υπουργείο που σε αυτή την περίοδο, με τις μεγάλες αλλαγές που γίνονται στη Μεσόγειο, απαιτεί να υπάρχει ηρεμία, συνεργασία, προετοιμασία και πρωτοβουλίες.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Οι ΑΝΕΛ ανήκουν στο πατριωτικό κέντρο. Εγώ δεν είμαι στη ΝΔ του Βορίδη και του Γεωργιάδη. Είμαστε ένα κεντρώο πατριωτικό κόμμα που χωράμε όλοι όσοι δεν συνεργαζόμαστε με τα άκρα. Δεν είμαστε εκπρόσωποι εταιρειών για να περιφερόμαστε ανά γραφείο δημοσίων σχέσεων. Συγκρουστήκαμε με τη διαφθορά και τη διαπλοκή» τόνισε μεταξύ άλλων .

Ο κ.Καμμένος συνέχισε λέγοντας ότι οι νεοδημοκράτες προσαρμόζονται στους ακραίους, αντί να συμβαίνει το αντίθετο. Η ΝΔ έχει φύγει από την μετριοπάθεια που αγκάλιαζε τον μεσαίο χώρο. Έχει Αδωνοποιηθεί η ΝΔ, είπε χαρακτηριστικά.Ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ σημείωσε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ του σήμερα έχει ταυτόσημες απόψεις με τους νεοφιλελεύθερους της ΝΔ. Οι έχοντες την ταμπέλα της σοσιαλδημοκρατίας έχουν περάσει δεξιά.Ο κ.Θεοδωράκης και ο κ. Λοβέρδος εκφράζουν νεοφιλελεύθερες θέσεις. Η πραγματική κεντροαριστερά μπορεί να συνυπάρχει μαζί μας.

Αναφερόμενος στον ανασχηματισμό ξεκαθάρισε ότι τον κάνει μόνο ο πρωθυπουργός, Εκείνος αποφασίζει.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα σταθερότητας και Ασφάλειας

Σε επίπεδο εξωτερικών σχέσων είπε ότι έχει γίνει σημαντικό άνοιγμα όσον αφορά την ανάπτυξη διμερών σχέσεων στα Βαλκάνια δίνοντας ως παράδειγμα τις σχέσεις τις χώρας μας με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, ενώ επιγραμματικά αναφέρθηκε στην έμφαση που δόθηκε στην προστασία των ομογενών.

Ο κ.Καμμένος, με αφορμή τη συμβολή του τουρισμού στο ΑΕΠ συγκεκριμένα συνεισφέρει 20% στο ΑΕΠτόνισε ότι η αύξηση των επενδύσεων είναι ένα γεγονός το οποίο δείχνει ΄ότι η χώρα μας είναι μια χώρα σταθερότητας και ασφάλειας.

Μεταξύ άλλων ο ΥΠΕΘΑ ερωτήθηκε αν θα επιθυμούσε να αναλάβει ένα άλλο Υπουργείο σε περίπτωση ανασχηματισμού. Ο ΥΠΕΘΑ απάντησε ότι το ΥΠΕΘΑ ένα ένα Υπουργείο το οποίο έχει επωμιστεί ένα πολύ δύσκολο έργο σε μια εποχή που νέες συμφωνίες είνα στα “σκαρία”. Η συνεργασία του με τη κυβέρνηση είναι “αυτή που είχαμε συμφωνήσει” δήλωσε,  ενώ σε περίπτωση που του ζητηθεί κάτι διαφορετικό από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι είναι “πρόθυμος” να βοηθήσει με οποίο τρόπο μπορεί.

Eπίσης, σε ερώτηση που έγινε στον κ.Καμμένο με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του πρωθυπυργού της Αλβανίας ότι “ Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα με την οποία έχουμε πρόβλημα” σχετικά με το αν “Υπάρχουν κόκκινες γραμμές των ΑΝΕΛ σε εθνικά Θέματα” ο κ.Καμμένος είπε : “Κινούμαστε πάρα πολύ ήσυχοι κοντά στον κ.Κοτζιά” ενώ δήλωσε ότι “ο Νίκος Κοτζιάς είναι από τους καλύτερους ΥΠΕΞ που έχουν πέρασει”. 

Για προσφυγικό

Ο Πάνος Καμμένος όσον αφορά το προσφυγικό τόνισε ότι η κυβέρνηση ότι ακολουθεί μια σοβαρή πολιτική και ότι ¨΄έδωσε στέγη σε ανθρώπους που είχανε ανάγκη”, γεγονός για το οποίο η χώρα μας εξυμνήθηκε από τη Δύση. Δεν επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι. Η Ελλάδα δεν μετατράπηκε σε αποθήκη ψυχών. Με την ύπαρξη της Νατοϊκής δύναμης SNMG-2 στο Αιγαίο κάναμε σημαντικά βήματα σε ότι αφορά το προσφυγικό. Καταπολεμήσαμε περιπτώσεις εκμετάλλευσης ανθρώπινων ψυχών.

Τέλος, σε ότι αφορά το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων τόνισε ότι οι ΑΝΕΛ και ο ίδιος δεν δέχονται κανένα όνομα που να περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία. 


Αξίζει να τονίσουμε ότι σχετικά με το αν κόπηκαν χρήματα ή όχι χρήματα από το λαό και “ρίχτηκαν” στα εξοπλιστικά προγράμματα ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι δεν ισχύει, ενώ υπογράμμισε ότι ο Στρατός στο πλαίσιο του κοινωνικού του έργου ενίσχυσε μεταξύ άλλων με Σινουκ, φορτηγά, αεροπλάνα επιτήρησης, καύσιμα στις αερολέσχες αλλά και πυροσβεστικά οχήματα το έργο της πυροσβεστικής στην κατάσβεσης της φωτιάς. Ακόμα σχετικά με το αν θα “πέσουν καμπάνες” σε φασίστες ΕΠΟΠ που τραμπουκίζουν Αλβανούς και μουσουλμάνους είπε χαρακτηριστικά: “Και γω ξέρω δυο δημoσιογράφους που χαστουκίζουν τις γυναίκες τους. Τι να κάνουμε; Αν υπάρχει ανώνυμη καταγγελία δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Αν η καταγγελία είναι επώνυμη τότε φυσικά και ναι πέφτουν “καμπάνες”. “
SHARE