Π.Καμμένος: Από την τσέπη μου πλήρωσα το Four Seasons

 

Για μέρες ρωτούσε η καλή εφημερίδα (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)  ποιος πλήρωσε το λογαριασμό κατά το ταξίδι του υπουργού Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ. Κι επέμενε: σε ποιον ανήκει η πιστωτική κάρτα μέσω της οποία πληρώθηκαν ξενοδοχείο και λογαριασμοί σε εστιατόρια;

Δημοσιογραφικό «λαβράκι» σκεφτήκαμε. Από κοντά το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, να καταθέτουν ερωτήσεις στη Βουλή για το θέμα. «Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ, ποιος είναι ο κάτοχος της πιστωτικής κάρτας που πληρώθηκε το υπόλοιπο ποσό;» το ΠΑΣΟΚ. Επιπροσθέτως, Σπύρος Δανέλλης και Γρηγόρης Ψαριανός από το Ποτάμι ζήτησαν «στοιχεία σχετικά με το  όνομα του ιδιοκτήτη της πιστωτικής κάρτας που χρεώθηκε ένα σημαντικό μέρος του συνολικής δαπάνης του ταξιδιού». Κι αυτοί με ερώτηση στη Βουλή!

Η απάντηση του Πάνου Καμμένου ήταν αποστομωτική. Προς όλους.

Καταρχάς προς το Πρώτο Θέμα: «Πληρώνω τα προσωπικά μου έξοδα με την πιστωτική κάρτα μου, η οποία είναι στο όνομα μου και κατατίθεται στο πόθεν έσχες μου από το 1999 και δεν χρεώνω το δημόσιο ταμείο. Δε χρεώνω στο δημόσιο τα ταξίδια μου και η παραμονή που πληρώνει το κράτος περιορίζεται στο ελάχιστο τίμημα που προβλέπεται, 300 δολάρια τη βραδιά».

Προς το ΠΑΣΟΚ: «Αντιλαμβάνομαι τη λογική του ΠΑΣΟΚ να θεωρεί ότι οι πολιτικοί πληρώνουν τα προσωπικά τους έξοδα με δημόσιο χρήμα όπως έκαναν πάντα τα στελέχη του».

Και, τέλος, προς το Ποτάμι: «Μάλλον παρασύρθηκε από τα ποσά που πλήρωναν από το δημόσιο χρήμα υπουργοί στην ταβέρνα του προέδρου τους».

Ωραίος ήταν και ο τίτλος του ρεπορτάζ στο οποίο φιλοξένησε την απάντηση Καμμένου το Πρώτο Θέμα: «Ο Καμμένος απάντησε για τα $1400 το βράδυ: “Δε δίνω λογαριασμό…”». Έτσι, για να δημιουργούνται εντυπώσεις. Και γράφει επίσης: «Αποφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας, ο Πάνος Καμμένος παρουσιάζει την εκδοχή, ότι πλήρωσε από την τσέπη του, αποφεύγοντας, εντούτοις, να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία για όσα λέει».

Τι άλλο παραπάνω να τους έλεγε δηλαδή; Να τους έστελνε σε φωτοτυπία την πιστωτική του κάρτα;

efsyn.gr

SHARE