Πως να “παίξετε” το ευρώ-δολάριο – Η άποψη της Societe Generale

 

Σύμφωνα με την Societe Generale, η Ευρωζώνη στην τρέχουσα συγκυρία εμφανίζει πολύ καλύτερη εικόνα σε σχέση με τις ΗΠΑ. Κατά τον οίκο, η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα προβληματικό εμπορικό ισοζύγιο, αφού οι εισαγωγές παραμένουν περισσότερες από τις εξαγωγές.

Όπως σημειώνει στη συνέχεια ο οίκος, το αμερικανικό δολάριο έχει την τάση να υποχωρεί, κάθε φορά που η κεντρική αμερικανική τράπεζα προχωρά σε επιθετική ποσοτική χαλάρωση.

Εστιάζοντας ο οίκος στην Ευρωζώνη, διαπιστώνει τα εξής: Η ΕΚΤ δεν έχει μεγάλη ευχέρεια κινήσεων στην τρέχουσα συγκυρία, καθώς πλησιάζουν οι κρίσιμες γερμανικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου.

Αυτό σημαίνει πως οι επενδυτές δεν θα αποφασίσουν εύκολα να προβούν σε long τοποθετήσεις όσον αφορά στο ευρώ. Ειδικότερα, οι αναλυτές της Societe Generale συστήνουν τα εξής προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα:

Πωλήσεις ευρώ στα επίπεδα μεταξύ των 1,3420 και των 1,3630 δολαρίων, με στόχο την υποχώρηση του ενιαίου νομίσματος στα επίπεδα των 1,25 δολαρίων στα τέλη του τρέχοντος έτους, 2013.

SHARE