Πως είδε ο ΣΥΡΙΖΑ την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα

«Αφού προηγουμένως η κυβέρνηση είχε φροντίσει να αποδυνάμωσει την οποιαδήποτε συζήτηση για το χρέος, πραγματοποιώντας μια ‘ακριβή’ έξοδο στις αγορές, οι δηλώσεις Μέρκελ επιβεβαίωσαν την παραπομπή σχετικά με τη διευθέτησή του για μετά το φθινόπωρο.

» Οι κ.κ. Σαμαράς και Μέρκελ έθαψαν από κοινού το ζήτημα του χρέους. Ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε με κάθε τρόπο τους δανειστές ότι δεν πρόκειται ούτε στιγμή να αμφισβητήσει την κυρίαρχη πολιτική της λιτότητας και να θέσει στο τραπέζι τα συμφέροντα της χώρας.

» Εξίσου απαράδεκτο ήταν ότι αφού η κυβέρνηση δήλωσε την υποταγή της στους δανειστές, έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μέσω διαρροών για το ότι τάχα έθεσε το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου πίσω από τις κλειστές πόρτες του πρωθυπουργικού γραφείου.

» Είναι προσβλητικό για τον ελληνικό λαό να αντιμετωπίζεται με τέτοιο απαξιωτικό τρόπο. Τα επικοινωνιακά παιχνίδια δεν μπορούν να συγκαλύψουν το μνημονιακό έγκλημα. Γι’ αυτό και το μόνο που αποκόμισε ο κ. Σαμαράς από την επίσκεψη της κα. Μέρκελ είναι τη δική της ψήφο εμπιστοσύνης πριν τις εκλογές, μια ψήφο για την ισοπέδωση της Ελλάδας και των ανθρώπων της. Την κέρδισε με την αξία του».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου,  δήλωσε:
“Προτάσεις δεν έχει. Πρόγραμμα δεν έχει.Σε λίγο δεν θα έχει και μνημόνιο. Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ βυθίζεται όλο και πιο πολύ στο παραλήρημα της μιζέριας του…”.

SHARE