Πρώην τζιχαντιστής: Το ISIS ετοιμάζει ταυτόχρονες επιθέσεις στην Ευρώπη

Ταυτόχρονες επιθέσεις σε Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία έχει στα σχέδιά του το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός πρώην μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο Harry Sarfo, ο οποίος γεννήθηκε στη Γερμανία αλλά μεγάλωσε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ταξίδεψε στη Συρία το 2015 για να προσχωρήσει στους κόλπους του ISIS. Όταν όμως έφτασε εκεί, διοικητές των τζιχαντιστών του έδωσαν εντολή να επιστρέψει στη γενέτειρά του, τη Βρέμη, με σκοπό να βοηθήσει στην προετοιμασία ενός τρομοκρατικού χτυπήματος στη Γερμανία.

Ο 27χρονος αναφέρει ότι συναντήθηκε με μασκοφόρα μέλη της μυστικής υπηρεσίας του ISIS, τα οποία ανακοίνωσαν στον ίδιο και σε έναν Γερμανό φίλο του ότι έπρεπε να γυρίσουν στην πατρίδα τους. «Τα άτομα που μας συνάντησαν μιλούσαν ανοιχτά για τις επιθέσεις. Έλεγαν ότι υπάρχουν πολλά άτομα που ζουν σε ευρωπαϊκές χώρες και περιμένουν εντολές για να επιτεθούν στους κατοίκους τους. Αυτό συνέβη πριν από τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι», είπε χαρακτηριστικά.

Τα μέλη του ISIS ζήτησαν από τον ίδιο και τον φίλο του να γυρίσουν στη Γερμανία «επειδή ήταν αυτό που χρειάζονταν τη δεδομένη στιγμή». «Μιλούσαν συνεχώς για ταυτόχρονες επιθέσεις, Έλεγαν ότι ο στόχος τους ήταν πολλαπλά χτυπήματα, που θα διεξάγονταν την ίδια ώρα σε Αγγλία, Γερμανία και Γαλλία».

Ο Sarfo, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης στη Γερμανία για αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία, επισημαίνει ότι το Ισλαμικό Κράτος είχε στρατολογήσει αρκετούς μαχητές στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, οι οποίοι όμως δείλιασαν την τελευταία στιγμή και δεν έφεραν εις πέρας τις αποστολές τους. Οι εθελοντές όμως της Γαλλίας ήταν και περισσότεροι αλλά και πιο αποφασισμένοι, υπογραμμίζει ο ίδιος.

«Όταν ο φίλος μου ρώτησε για τους εθελοντές στη Γαλλία, οι διοικητές του ISIS έβαλαν τα γέλια και είπαν «μην ανησυχείτε για τη Γαλλία»», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 27χρονος συμπληρώνοντας ότι ο αριθμός των μαχητών που εστάλησαν πίσω στην Ευρώπη για να προετοιμάσουν επιθέσεις ανέρχεται σε πολλές εκατοντάδες.

SHARE