Πρόταση της Ryanair για εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών

Στην Κύπρο βρίσκεται από σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair Μάικλ Ο’Λίρι, προκειμένου να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της χώρας για πιθανή εξαγορά της Cyprus Airways, όπως αναφέρει το Reuters.

Η Ryanair συγκαταλέγεται μεταξύ των 20 ομίλων, οι οποίοι τον περασμένο μήνα κατέθεσαν μη δεσμευτικές προτάσεις ενδιαφέροντος για την κυπριακή εταιρεία, η οποία ελέγχεται από το κυπριακό Δημόσιο. Σημειώνεται ότι η όλη διαδικασία πώλησης της Cyprus Airways βρίσκεται ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο.

«Έχουμε εμπλακεί στην όλη υπόθεση και ελπίζουμε ότι θα βγει κάτι καλό. Το όλο θέμα έχει άμεση σχέση με τα πολιτικά δεδομένα της Κύπρου», τόνισε ο κ. Ο’Λίρι σε συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε στο Δουβλίνο πριν ταξιδέψει στη Λευκωσία.

Η πρόταση της Ryanair

Βάσει της πρότασης της Ryanair, η Cyprus Airways θα διατηρήσει το brand name της και θα λειτουργεί ως ανεξάρτητος αερομεταφορέας, όπως διευκρίνισε ο κ. Ο’Λίρι.

Η Ryanair εκτιμά ότι μπορεί να ενισχύσει την επιβατική κίνηση των Κυπριακών Αερογραμμών στα τρία εκατ. επιβάτες ανά έτος από 600.000 που είναι σήμερα. Πάντως ο κ. Ο’Λίρι δεν αποκάλυψε την οικονομική προσφορά της Ryanair.

 

SHARE