Πως απαντούν οι υπάλληλοι της Alpha Bank στην πρόσκληση για μισθολογικές αλλαγές

[upd] Έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου αποφάσισε ο σύλλογος Εργαζομένων στην Alpha Bank, μετά τη χθεσινή επιστολή της διοίκησης αναφορικά με την επιχειρησιακή σύμβαση και τον Οργανισμό.

Ο Σύλλογος μετά από έκτακτη σύσκεψη του Προεδρείου αποφάσισε να συγκαλέσει σε συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο την Τρίτη 22/4/2014 προκειμένου να καθορίσει τη στάση του και να ορίσει τους εκπροσώπους του για την πρώτη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 23/04/2014 και ώρα 15.00.

Ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως θα προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με σοβαρότητα, με επιχειρήματα και διάθεση εξεύρεσης λύσεων για όλα τα θέματα, αλλά παράλληλα ξεκαθαρίζει πως «η όποια διαπραγμάτευση δεν πρόκειται να γίνει κάτω από το βάρος εκβιαστικών διλημμάτων και διαθέσεων που θέτουν σε κίνδυνο το μισθολογικό status που έχουμε ήδη μέσω της επιχ/κής μας σύμβασης και κυρίως θεμάτων που αφορούν στις εργασιακές μας σχέσεις».

Η επιστολή της Τράπεζας δημιουργεί νέα δεδομένα, «είμαστε όμως η υπεύθυνη-ήρεμη δύναμη των εργαζομένων και αυτό θα το αποδείξουμε και αυτή τη φορά!»

Τέλος, σημειώνει πως «η συζήτηση Συλλόγου-Τράπεζας για το μισθολογικό θέμα των εργαζόμενων της πρ. Εμπορικής συνεχίζεται. Στα πλαίσια της συζήτησης ζητήσαμε και έγινε αποδεκτό να μην γίνουν νέες περικοπές στην εκκαθάριση του μηνός Μαΐου προκειμένου να υπάρχει χρόνος να συνεχισθούν οι διαβουλεύσεις χωρίς την χρονική πίεση και τη δημιουργία τετελεσμένων».

Χθες μεταδίδαμε: 

Προς νέο μισθολόγιο στην Alpha Bank – Μ. Πέμπτη η πρώτη συνάντηση με τους εργαζόμενους

Η διοίκηση της Alpha Bank με επιστολή προς τους εργαζομενους του Ομίλου ζητά να διαπραγματευτούν από μηδενική βάση όλα τα ζητήματα, μισθολογικά και εργασιακών σχέσεων με την λήξη των συμβάσεων του προσωπικού στις 31 Μαϊου 2014.

Στην επιστολή αναφέρεται «όπως γνωρίζετε στις 31 Μαϊου 2014 λήγει η σύμβαση εργασίας. Η πάγια πρακτική της τράπεζας είναι η εφαρμογή ενιαίας σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου», ενώ καλεί όλα τα σωματεία σε διαπραγμάτευση στις 17 Απριλίου στις 09:00 και στις 23 Απριλίου στις 13:00.

Το σωματείο των εργαζομένων θα καλέσει άμεσα διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να επεξεργαστεί τις θέσεις του εν όψει της διαπραγμάτευσης με την διοίκηση.

 

SHARE