Προς κατεδάφιση 1800 κτίρια στην Αθήνα – Σχέδιο ανάπλασης από το υπουργείο Περιβάλλοντος και τον Δήμο

 

Εγκαταλελειμμένα και ερειπωμένα κτίρια στο κέντρο της Αθήνας έχουν μπει στο μικροσκόπιο του υπουργείου Περιβάλλοντος το οποίο σε συνεργασία με το δήμο ξεκινά από το Σεπτέμβριο επιχείρηση κατεδάφισής τους.

Οι δυο πλευρές, σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος», βρίσκονται σε συνεργασία προκειμένου να καταλήξουν στον ακριβή αριθμό των κτιρίων που θα κατεδαφιστούν και ποια μπορούν να σωθούν. Οπως είπε στην εφημερίδα ανώτατο στέλεχος του ΥΠΕΚΑ εκτιμά ότι μπορούν να σωθούν 500 κτίρια περίπου, τα οποία θα γίνουν στη συνέχεια γραφεία, επιχειρήσεις και γενικότερα χώροι συναθροίσεως κοινού. Συνολικά προς κατεδάφιση είαι πάνω από 1800 κτίρια.

Οι κατεδαφίσεις μπορεί να μην είναι ολικές, αλλά μόνο τμηματικές, ενώ σε πρώτη φάση μπαίνουν στο στόχαστρο όσα βρίσκονται πέριξ πλατειών, για να αναδειχθεί καλύτερα η ανάπλαση. Για την υλοποίηση του προγράμματος σχεδιάζεται ένα πρόγραμμα ανάλογο με αυτό που έχει εφαρμοσθεί σε τουριστικές περιοχές όπως  όπως η Βυζίτσα και το Πήλιο, όπου  το Δημόσιο ανέλαβε να αποκαταστήσει και να αναπλάσει τον οικισμό και ύστερα από μια περίοδο εκμετάλλευσης των ακινήτων τα παρέδωσε στους ιδιοκτήτες τους.

SHARE