Πριγκίπισσα της Σαουδικής Αραβίας αγόρασε κτήμα στη Γενεύη, έναντι 47 εκατ. ευρώ!

Πριγκίπισσα της Σαουδικής Αραβίας απέκτησε ένα κτήμα στη Γενεύη έναντι 57,5 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (47 εκατομμυρίων ευρώ, 62 εκατομμυρίων δολαρίων), γράφει σήμερα η εφημερίδα Tribune de Geneve.

Είναι η δεύτερη ακριβότερη αγορά που πραγματοποιείται στη Γενεύη μετά το ρεκόρ που κατέρριψε το 2009 η κόρη του προέδρου του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ, η Ντινέρα Κουλιμπάγεβα, όταν αγόρασε μια έπαυλη στην αριστερή όχθη της λίμνης Λεμάν έναντι 74,7 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (60 εκατομμυρίων ευρώ).

Η 54χρονη πριγκίπισσα Λατίφα Μπιν Φαχντ μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ είναι μια από τις κόρες του πρώην βασιλιά Φαχντ. Το κτήμα που εκτείνεται σε 18.000 τετραγωνικά χλμ. ανήκε κάποτε σε έναν πρώην πρόεδρο της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, τον Γκιστάβ Αντόρ. Επίσης το κτήμα ανήκε στη ζάπλουτη οικογένεια Νόρντμαν, συνιδιοκτήτρια κυρίως της εταιρίας ενδυμάτων Lacoste και των καταστημάτων Manor. Η νέα ιδιοκτήτριά του έχει αρχίσει εργασίες σε συνεργασία με τις υπηρεσίες πολεοδομίας “για την προστασία αυτής της κληρονομιάς”, γράφει η εφημερίδα. Πολλά μέλη της σαουδαραβικής βασιλικής οικογένειας διαθέτουν κτήματα στη Γενεύη.ibune de Geneve.

Είναι η δεύτερη ακριβότερη αγορά που πραγματοποιείται στη Γενεύη μετά το ρεκόρ που κατέρριψε το 2009 η κόρη του προέδρου του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ, η Ντινέρα Κουλιμπάγεβα, όταν αγόρασε μια έπαυλη στην αριστερή όχθη της λίμνης Λεμάν έναντι 74,7 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (60 εκατομμυρίων ευρώ). Η 54χρονη πριγκίπισσα Λατίφα Μπιν Φαχντ μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ είναι μια από τις κόρες του πρώην βασιλιά Φαχντ. Το κτήμα που εκτείνεται σε 18.000 τετραγωνικά χλμ. ανήκε κάποτε σε έναν πρώην πρόεδρο της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, τον Γκιστάβ Αντόρ. Επίσης το κτήμα ανήκε στη ζάπλουτη οικογένεια Νόρντμαν, συνιδιοκτήτρια κυρίως της εταιρίας ενδυμάτων Lacoste και των καταστημάτων Manor. Η νέα ιδιοκτήτριά του έχει αρχίσει εργασίες σε συνεργασία με τις υπηρεσίες πολεοδομίας “για την προστασία αυτής της κληρονομιάς”, γράφει η εφημερίδα. Πολλά μέλη της σαουδαραβικής βασιλικής οικογένειας διαθέτουν κτήματα στη Γενεύη.

SHARE