“Πρέσινγκ” για μεταρρυθμίσεις από την Α. Μέρκελ

Η Γερμανία θα συνεχίσει να πιέζει για δημοσιονομική πειθαρχία και για οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη παρά τις διεθνείς πιέσεις για να υποχωρήσει, δήλωσε την Τετάρτη η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, δείχνοντας την Ιρλανδία ως παράδειγμα ότι οι προσπάθειες αποφέρουν καρπούς.

«Η Ευρώπη είναι σήμερα σε καλύτερη κατάσταση από ότι πριν, αλλά πιστεύω ακράδαντα πως δεν έχουμε βγει ακόμα από το τούνελ» ανέφερε η κ. Μέρκελ σε οικονομικό φόρουμ που διοργάνωσαν βουλευτές του συντηρητικού κόμματος, χωρίς να κάνει αναφορά στην Ελλάδα.

«Ο αρνητικός αντίκτυπος από τα πολύ χαμηλά επιτόκια και τις πολύ χαμηλές τιμές στο αργό είναι ο κίνδυνος ότι κάποιο μπορεί να σταματήσουν να πιέζουν για μεταρρυθμίσεις» πρόσθεσε η ίδια σύμφωνα με την Wall Street Journal.

«Η Ιρλανδία έχει γίνει η μηχανή ανάπτυξης για την Ευρώπη. Αυτό δείχνει πως οι μεταρρυθμίσεις σε συνδυασμό με στέρεα δημοσιονομικά μπορούν να οδηγήσουν σε επιτυχία» υπογράμμισε.

«Ως εκ τούτου η γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την πολιτική αυτή, παρά το γεγονός πως δεχόμαστε σημαντική πίεση από το εξωτερικό».

SHARE