Αναβάλλεται για μια εβδομάδα η συζήτηση του αντιρατσιστικού – Προβληματισμός στο Μαξίμου

[UPD] Την αναβολή για μια εβδομάδα της συζήτησης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ.Αθανασίου επικαλούμενος «έκτακτο κώλυμα», το οποίο – όπως αναφέρεται – δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.
Αν και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο επρόκειτο να κατατεθεί στο Β’Θερινό τμήμα της Βουλής στις 26 με 27 Αυγούστου, ο κ.Αθανασίου ζήτησε να υπάρξει μια ολιγοήμερη αναβολή, προτείνοντας ως ημερομηνία συζήτησης την 1η Σεπτεμβρίου, εξέλιξη που σημαίνει ότι το νομοσχέδιο παραπέμπεται για συζήτηση στο Γ’Θερινό τμήμα της Βουλής.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

“Πονοκέφαλος” το αντιρατσιστικό για το Μαξίμου μετά την επιστολή των 38 

Προβληματισμός επικρατεί στο Μαξίμου μετά την επιστολή που έστειλαν 38 βουλευτές της ΝΔ χθες στον πρωθυπουργό με την οποία “δυναμιτίζουν” ουσιαστικά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στο οποίο ζητούν να προβλέπεται και η ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Ποντίων.

Μόλις 15 ημέρες από τότε που 27 βουλευτές της Ν.Δ., με ερώτησή τους στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, χαρακτήριζαν απαράδεκτες τις χρεώσεις του ΕΝΦΙΑ, η κυβέρνηση δέχεται νέο “γαλάζιο χτύπημα”. 

Από το ΠΑΣΟΚ πηγές τονίζουν πως το πρόβλημα αφορά καθαρά την Νέα Δημοκρατία και πως δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αντιρήσεις στον να μπει και η πρόβλεψη για την άρνησης της γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής ( Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων, Ασσυρίων) στο αντιρατσιστικό. 

Σε κάθε περίπτωση ανοίγει ένα ακόμη μέτωπο για την κυβέρνηση σε μια περίοδο που τα “φάουλ” στον ΕΝΦΙΑ και γενικώς η αναστάτωση από την υπερφορολόγηση αναστατώνει την κοινωνία.

Υπεθυμίζεται πως την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές: Σάββας Αναστασιάδης, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, Ιορδάνης Τζαμτζής, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Γεώργιος Βλάχος, Αλέξανδρος Κοντός, Κωνσταντίνος Τσιάρας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Ιωάννης Μιχελάκης, Ανδρέας Κουτσούμπας, Ιωάννης Ιωαννίδης, Ηλίας Βλαχογιάννης, Δημήτριος Χριστογιάννης, Μαρία Αντωνίου, Δημήτριος Κυριαζίδης, Ιωάννης Πασχαλίδης, Αθανάσιος Νταβλούρος, Ελένη Μακρή – Θεοδώρου, Κωνσταντίνος Σκρέκας, Θεόδωρος Σολδάτος, Άννα Καραμανλή, Θεόδωρος Καράογλου, Γεωργία Μπατσαρά, Ευθύμιος Καρανάσιος, Γεώργιος Γεωργαντάς, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, Ασπασία Μανδρέκα, Τιμολέων Κοψαχείλης, Ασημίνα Σκόνδρα, Φωτεινή Αραμπατζή, Παναγιώτα Ιακωβίδου, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, Διονυσία Αυγερινοπούλου, Ανδρέας Μαρίνος

 

SHARE