Πολυκαταστήματα attica: Κερδίζουν, δεν μειώνουν μισθούς και προσλαμβάνουν με τις συμβάσεις προ κρίσης

 

Κέρδη 7,5 εκατ. ευρώ παρουσιάζουν τα πολυκαταστήματα attica για το 2013 με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 125 εκατ. ευρώ ενώ η Άττικα Πολυκαταστήματα Α.Ε., με τη στρατηγική απόφαση των μετόχων να μην λαμβάνουν μερίσματα αλλά να επανεπενδύουν τα κέρδη στην εταιρεία, έχει καταφέρει να έχει σήμερα σημαντική ρευστότητα, η οποία αποτελεσματικά υπερκαλύπτει σε πολλαπλάσιο βαθμό το σύνολο των υποχρεώσεών της. 

Με 4 σημεία πώλησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στα οποία απασχολούνται 2.500 άτομα, η εταιρεία συγκαταλέγεται στις 50 μεγαλύτερες εμπορικές εταιρείες στην Ελλάδα βάσει πωλήσεων:

• Πολυκατάστημα attica στο City Link, επί της οδού Πανεπιστημίου, με 25.000 τ.μ.
• Πολυκατάστημα attica στο Golden Hall, στο Μαρούσι, με 12.000 τ.μ.
• Κατάστημα attica στο The Mall Athens, που ξεκίνησε τη λειτουργία του στις αρχές Σεπτεμβρίου 2013
• Πολυκατάστημα attica στο Mediterranean Cosmos, στη Θεσσαλονίκη, με 5.000 τ.μ.

 

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πιστή στο προγραμματισμένο πλάνο ανάπτυξης, η Άττικα Πολυκαταστήματα Α.Ε. πραγματοποίησε το 2013 επενδύσεις της τάξης των 4 εκατ. ευρώ ενώ τον Οκτώβριο 2014 αναμένεται να λειτουργήσει το νέο πολυκατάστημα attica που θα στεγάζεται στο κτήριο της οδού Τσιμισκή, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενούταν το πολυκατάστημα Fokas.

Η νέα επένδυση εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ ενώ χρηματοδοτείται πλήρως από ίδια κεφάλαια. Στο νέο πολυκατάστημα, που θα ακολουθήσει το μοντέλο των πολυκαταστημάτων attica και θα καταλαμβάνει 7.000 τ.μ. σε έναν από τους πιο εμπορικούς και πολυσύχναστους δρόμους της πόλης, θα απασχοληθούν 200 άτομα ενώ οι εκτιμώμενες πωλήσεις για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας ανέρχονται σε 20 εκ. ευρώ.

Η υγιής χρηματοοικονομική κατάσταση της εταιρείας επιτρέπει στα πολυκαταστήματα attica να φιλοξενούν ένα δυνατό product mix με τις ολοκληρωμένες συλλογές γνωστών Οίκων μόδας καθώς της δίνει διαπραγματευτική ικανότητα έναντι των ξένων πολυεθνικών προμηθευτών. «Το cash flow της εταιρείας μάς επιτρέπει να πληρώνουμε μετρητά και με αυτόν τον τρόπο να αγοράζουμε εμπόρευμα απευθείας από τους οίκους του εξωτερικού και να το προσφέρουμε σε τιμές αντίστοιχες με αυτές των υπόλοιπων πολυκαταστημάτων στην Ευρώπη (European Retail Price)» εξηγεί o κ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η Άττικα Πολυκαταστήματα Α.Ε. καταφέρνει να παρουσιάζει κερδοφορία χωρίς να έχει αλλάξει την πολιτική που ακολουθεί από την έναρξη λειτουργίας της σε σχέση με τα εργασιακά θέματα παρά τις νομοθετικές αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία έτη στην Ελλάδα ενώ, όπως αναφέρει ο κ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, «το πλάνο ανάπτυξης που ακολουθούμε συμβάλει στην επίτευξη ενός από τους βασικούς μας στόχους που είναι η διατήρηση και η δημιουργία θέσεων εργασίας, χωρίς να έχουμε προβεί σε μειώσεις μισθών ενώ εξακολουθούμε και προσλαμβάνουμε με τις παλιές συλλογικές συμβάσεις, οι οποίες ίσχυαν προ κρίσης.».

 

SHARE