Ποιούς θεσμικούς επενδυτές είδε ο Ευ.Τσακαλώτος στη Ν.Υόρκη

Θεσμικούς Επενδυτές που εκπροσωπούν μεγάλα ξένα funds με επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, συνάντησε στη Ν.Υόρκη ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος στο περιθώριο του 19ου Ετήσιου Capital Link Invest in Greece Forum

Μεταξύ των ξένων funds  που είδε ο υπουργός Οικονομικών είναι τα ακόλουθα: Bluecrest  – Cyrus Capital – Fir Tree – Knighthead Capital – Stonehill Capital – Waterwheel Capital – Graham Capital –Greylock – Hayman Capital – Oppenheimer – Serengeti – American Century –Caxton – Goldentree – Marathon Asset Management – Prudential – Smithcove Capital  -Goldentree.

Σημειώνεται ότι κατά την ομιλία του στο Forum ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως το 2018 σηματοδοτεί μια καθοριστικής σημασίας χρονιά για την Ελλάδα και την έξοδο της χώρας από μια μακρά περίοδο προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής.

Alex Pretzner (Citi): Βασικός ο ρόλος των τραπεζών στην έξοδο από την κρίση

Στον βασικό ρόλο που αναμένεται να διαδραματίσουν οι ελληνικές τράπεζες, την επομένη της κρίσης, αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στο Forum, ο Alex Pretzner, Managing Director της Citi.

“Καθώς η Ελλάδα εξέρχεται από μια παρατεταμένη ύφεση, οι συστημικές τράπεζες αναμένεται να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στη χρηματοδότηση της αναδυόμενης ανάκαμψης”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος για να προσθέσει “Οι τράπεζες σημείωσαν μεγάλη πρόοδο όσον αφορά τη βελτίωση της λειτουργικής τους αποτελεσματικότητας, την αποδέσμευση από τη χρηματοδότηση του Ευρωσυστήματος καθώς και την εφαρμογή των σχεδίων αναδιάρθρωσης τους”.

St. Papanagiotou (Nordic Investmenet Bank):  Οι τράπεζες διαθέτουν πλέον τα εργαλεία για την αντιμετώπιση των NPLs 

Οι τράπεζες διαθέτουν πλέον τα απαραίτητα εργαλεία για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, δήλωσε από την πλευρά του ο St. Papanagiotou της Nordic Investmenet Bank.

Ο ίδιος χαρακτήρισε το σχέδιο “τέλος στους στρατηγικούς κακοπληρωτές”, αξιόπιστο σχέδιο για να διασφαλιστεί η ρευστότητα, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το νέο πλαίσιο “πιστεύω ότι αυτό θα αποτελέσει έναν καταλύτη στη περαιτέρω επίσπευση της αντιμετώπισης του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων”

SHARE