ΧΑ: Ποιές ευκαιρίες βλέπουν Morgan Stanley και Goldman Sachs

Ευκαιρίες στο ελληνικό χρηματιστήριο βλέπουν Goldman Sachs και Morgan Stanley κατατάσσοντάς συγκεκριμένες μετοχές στα πιο φθηνά χαρτιά της Ευρώπης.

Στη λίστα της Morgan Stanley με τις πιο φθηνές μετοχές, δεύτερος στη λίστα περιλαμβάνεται ο ΟΠΑΠ με normalised P/E 1,7 (δηλαδή τις χαμηλότερες κυκλικά προσαρμοσμένες αποτιμήσεις). Σημειώνεται ότι ο οίκος δίνει σύσταση equal-weight (απόδοση σύμφωνα με την πορεία της αγοράς) για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, προβλέποντας μείωση κερδών κατά 72% για φέτος και 4% για το 2014, με αύξηση 48% το 2015.

Στην 80η θέση της ίδιας λίστας κατατάσσεται ο ΟΤΕ, με normalised P/E 9,6. H Morgan Stanley συστήνει equal-weight θέσεις στη μετοχή του ΟΤΕ, προβλέποντας μείωση κερδών 18% φέτος και 2% το 2014, με αύξηση 11% το 2015.

Στις φθηνότερες μετοχές του χρηματοοικονομικού τομέα με βάση το ίδιο κριτήριο, η Alpha Bank φιγουράρει πρώτη στη λίστα, με normalised P/E 1,6. Ο οίκος δεν δίνει σύσταση για τη μετοχή.

Ακόμη, η Goldman Sachs, μέσα σε μία περίπου εβδομάδα, έχει ανεβάσει την τιμή στόχο του Τιτάνα από τα 16,5 ευρώ, στα 17,2 και με περιθώριο ανόδου 13%. Η μετοχή κυμαίνεται κοντά στις χαμηλότερες αποτιμήσεις της με βάση το EV/sales. Η Goldman διαπιστώνει ελκυστική αναλογία ρίσκου/ανταμοιβής ενώ αναφέρεται και σε πιθανούς θετικούς καταλύτες, όπως τα στοιχεία για τη ζήτηση τσιμέντου σε ΗΠΑ, Ελλάδα και Αίγυπτο και η επανεκκίνηση των έργων στους αυτοκινητοδρόμους στην Ελλάδα.

 

SHARE