Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας τέλος για εφέτος – Πολιτική απόφαση που σώζει την κυβέρνηση από την οργή της κοινωνίας

Για το καλοκαίρι του 2014 σχεδιάζει να αναβάλει η κυβέρνηση την άρση του «παγώματος» των πλειστηριασμών ακινήτων. Ο Πρωθυπουργός πήρε το μήνυμα της κοινωνίας που δεν αντέχει άλλα αντιλαικά μέτρα.  Σοβαρές ήταν άλλωστε και οι αντιδράσεις  κυβερνητικών βουλευτών, του ΕΒΕΑ και της αντιπολίτευσης.

Η  άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία δεν συνιστά μνημονιακή υποχρέωση και η προστασία λήγει στο τέλος του χρόνου.

Θα συνεχιστούν βέβαια να ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις από το ΔΝΤ και από τους δανειστές να αρθεί η απαγόρευση ώστε μέσω των πλειστηριασμών “να κινηθεί η αγορά ακινήτων, να ισορροπήσουν σε νέο επίπεδο οι τιμές και να προστατευθούν οι τράπεζες”.

Κυβερνητικό στέλεχος έλεγε ότι «δεν είναι δίκαιη η οριζόντια προστασία όλων των δανειοληπτών ακόμη και εκείνων που ενώ έχουν την δυνατότητα αρνούνται να πληρώσουν». Οι βουλευτές πάντως στην πλειονότητά τους έχουν διαφορετική άποψη και λένε ότι «αν αλλάξει το καθεστώς προστασίας δεν θα έχουμε που να σταθούμε από την οργή του κόσμου».

 

 

 

SHARE