Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας σε όσους μπορούν να πληρώσουν – Δηλώσεις Σ.Κεδίκογλου

Δεν τίθεται ζήτημα άρσης της απαγόρευσης πλειστηριασμών για την α΄κατοικία όσων βρίσκονται σε θέση αδυναμίας, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε πως πρώτος γνώμονας είναι η προστασία των πιο ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων (μεταξύ των οποίων άνεργοι και πολύτεκνοι) και δεύτερος γνώμονας να μην καταρρεύσει πλήρως η αγορά ακινήτων και να υπάρξει στεγαστική πίστη.

«Εκείνος που μπορεί να πληρώσει θα πληρώσει», επισήμανε και εξήγησε ότι τα κριτήρια θα καθοριστούν από το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών.

«Είχαμε μάθει να θεωρούμε τη λαμογιά μαγκιά»

Σχετικά με τους ελέχγους του ΣΔΟΕ για την πάταξη της φοροδιαφυγής δήλωσε ότι πρέπει να εμπεδωθεί η έννοια της δικαιοσύνης αλλά και να «μην επιτρέπουμε τη λαμογιά  του διπλανού». «Είχαμε μάθει να θεωρούμε τη λαμογιά μαγκιά», ανέφερε και πρόσθεσε ότι είναι ένα ζήτημα ευρύτερης παιδείας.

«Στην πιο δύσκολη φάση της διαδρομής»

Αναφερόμενος στην γενικότερη κατάσταση της οικονομίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη φάση της διαδρομής», με την ανεργία να έχει διογκωθεί «σε βαθμό που παίζει με τα όρια της κοινωνίας μας».

Ερωτηθείς σχετικά απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις παραπέμποντας και στις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών. «Δεν υπάρχουν περιθώρια άλλων μειώσεων. Ο έλληνας πολίτης έχει φτάσει στα όριά του. Το γνωρίζουμε πολύ καλ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε πάντως ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν πως το 2014 θα περάσουμε στην ανάκαμψη και φέτος θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα.

 

SHARE