Καλά τα λέει ο Ρέντσι αλλά ποιός τον ακούει…

Φέρνοντας ως παράδειγμα τη δυσμενή πορεία γερμανικής και γαλλικής οικονομίας στο β’ τρίμηνο του έτους, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, έσπευσε να προειδοποιήσει ότι το σύνολο της Ευρωζώνης διέρχεται περίοδο στασιμότητας.

«Το ζήτημα είναι πως δεν υπάρχει καμιά κρίση στην Ιταλία που να αντιπαραβάλλεται με μια Ευρωζώνη η οποία τρέχει με τη διπλάσια ταχύτητα. Αυτό συνέβαινε στο παρελθόν», είπε ο κ. Ρέντσι, ενώ προσέθεσε ότι «η κατάσταση έχει αλλάξει. Το πρόβλημα είναι πως όλη η ευρωζώνη διέρχεται μια φάση στασιμότητας», επέμεινε.

«Όταν ζητάμε να δοθεί περισσότερη προσοχή στο ζήτημα της ανάπτυξης στην Ευρώπη, δεν ζητάμε να γίνουν χάρες στην Ιταλία. Το ζητάμε διότι θεωρούμε ότι αυτή είναι η μόνη συνταγή που ωφελεί την Ευρώπη», επανέλαβε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Υποσχέθηκε, επίσης, ότι η κυβέρνησή του θα καταθέσει αναλυτικές προτάσεις για μεταρρυθμίσεις στο σύστημα δικαιοσύνης και για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας – δικαιοσύνη και γραφειοκρατία χαρακτηρίζονται συχνά προσκόμματα για τις ξένες επενδύσεις – στα τέλη του Αυγούστου, μόλις τα μέλη της κυβέρνησής του και το κοινοβούλιο επιστρέψουν από τις θερινές διακοπές τους.

SHARE