Ο Άρειος Πάγος θα βρει αν γίνονται υποκλοπές στα τηλέφωνα του ΚΚΕ – Σάλος από την καταγγελία

 

Σάλος από καταγγελία του ΚΚΕ για

UPD: Την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης υποκλοπών που  κατήγγειλε το ΚΚΕ ζητεί με ανακοίνωσή της η ΝΔ, ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση να δώσει άμεσα απαντήσεις για το θέμα. Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για τη διερεύνηση των καταγγελιών του ΚΚΕ εξέφρασε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

Σημειώνεται ότι η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διέταξε κατεπείγουσα έρευνα της υπόθεσης. Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου που ενημερώθηκε για τις εξελίξεις ευρισκόμενη στην Κρήτη για επαγγελματική απασχόληση έδωσε αμέσως εντολή πλήρους διερευνήσεως των καταγγελλομένων από την πλευρά του ΚΚΕ. Η έρευνα έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος λόγω τη σοβαρότητας του θέματος και προς τούτο ανέλαβε την διενέργειά της αρμόδιος εισαγγελέας μετά από σχετική εντολή του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, προς τον οποίο και απευθύνθηκε η άμεση παραγγελία της Εισαγγελέως του ΑΠ.

«Η καταγγελία του ΚΚΕ είναι πολύ σοβαρή. Είναι αδιανόητο στην εποχή μας να γίνονται παρακολουθήσεις τηλεφώνων και επικοινωνιών, οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος, αλλά και κάθε πολίτη» επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση, προσθέτοντας ότι «είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης».
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Παφίλης επικοινώνησε σήμερα με τον γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγα για να τον ενημερώσει σχετικά με τις καταγγελίες του ΚΚΕ. Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών κ. Ζαμπίρα, καθώς και με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, ώστε να διερευνηθούν οι σοβαρές αυτές καταγγελίες και να μην υπάρχει καμία υπόνοια ως προς την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών.

«Η εντολή διερεύνησης των σοβαρών καταγγελιών του ΚΚΕ για τηλεφωνικές υποκλοπές πολιτικών κομμάτων είναι αυτονόητη υποχρέωση της Κυβέρνησης και των αρμοδίων εντεταλμένων οργάνων του κράτους δικαίου. Η τάχιστη και πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης είναι του ζητούμενο» σχολίασε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης. 

Να διερευνηθεί η υπόθεση σε όλο της το βάθος και την έκταση κάλεσε την κυβέρνηση ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, ώστε αν συμβαίνει κάτι παράνομο και ύποπτο να βρει τους υπαίτιους και να διασφαλίσει το απόρρητο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ

“Σχετικά με την Ανακοίνωση του ΚΚΕ για οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, και όσον αφορά στον OTE, η εταιρεία ενημερώνει για τα εξής:

Δόθηκε εντολή για την άμεση τεχνική διερεύνηση του θέματος. Από τους μέχρι στιγμής ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία. Ο τεχνικός έλεγχος συνεχίζεται.

Η Διοίκηση της εταιρείας έχει ήδη ενημερώσει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ για τις ενέργειες που απαιτούνται προς τις αρμόδιες αρχές για την περαιτέρω νόμιμη διερεύνηση της καταγγελίας”.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Περίεργες «συνακροάσεις» καταγγέλλει το ΚΚΕ – Ενημέρωση σε Παππά – Βρούτση

KKE«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού.

Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο “κέντρο”», αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτό το γεγονός. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ερευνήσει σε βάθος αυτό το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του κόμματος, προσθέτοντας ότι «το ΚΚΕ ενημέρωσε ήδη για το γεγονός αυτό τον πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση, τον αρμόδιο υπουργό κ. Παππά και τους υπεύθυνους των υπόλοιπων κομμάτων, που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα».

SHARE