Παρέμβαση της ΓΣΕΕ υπέρ των εργαζομένων στα Μεταλλεία Χαλκιδικής- Κάντε πράξη το GRINVEST

Αποτέλεσμα εικόνας για γσεε μεταλλεια

Να κάνει το GRINVEST πράξη ζητεί από την κυβέρνηση η ΓΣΕΕ εκφράζοντας την έντονη διαφωνία της με την απόφαση αναστολής της επενδυτικής δραστηριότητας της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στην Ελλάδα.

Σημειώνει ότι μέχρι τις τελικές αποφάσεις, κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να στερήσει τη δουλειά χιλιάδων εργαζομένων στα μεταλλεία Χαλκιδικής.

Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη συμπαράστασή της στον «δίκαιο» αγώνα χιλιάδων εργαζομένων και των σωματείων στα μεταλλεία Χαλκιδικής, εκφράζοντας ταυτόχρονα την απογοήτευσή της για τη μέχρι σήμερα «αντιεπενδυτική και εχθρική στάση της κυβέρνησης», όπως αναφέρεται.

Στην ανακοίνωσή της, η Συνομοσπονδία τονίζει ότι η αγωνία για το περιβάλλον είναι αναγκαία και θεμιτή, όσο αναγκαία και θεμιτή είναι η διασφάλιση των χιλιάδων οικογενειών που εργάζονται και ζουν από τη συγκεκριμένη επιχείρηση. «Το ίδιο και η διασφάλιση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας» επισημαίνεται.

Υπογραμμίζει ότι η δικαιοσύνη, η διαιτησία και κάθε άλλου τύπου διαδικασίες επίλυσης διαφορών, δεν μπορούν να «σέρνονται» επ’ άπειρον, καθώς «οι ολιγωρίες και τα προσκόμματα το μόνο που τελικά καταφέρνουν είναι να εκτοξεύουν σε δυσθεώρητα ύψη την ανεργία, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, και να παρεμποδίζουν τη δημιουργία βιώσιμων και καλά αμειβόμενων νέων θέσεων εργασίας».

 

SHARE