Παρέμβαση ΗΠΑ: “Κλείστε τη συμφωνία άμεσα” είπε ο Τζακ Λιου στον Πρωθυπουργό

 

Μήνυμα ΗΠΑ σε Τσίπρα: Άμεσα συμφωνία ή μεγάλες δυσκολίες...Μήνυμα από ΗΠΑ για άμεσο κλείσιμο της συμφωνίας με τους δανειστές πήρε ο Πρωθυπουργός από τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες το βράδι.

Ο Λιου προειδοποιεί ότι σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων,  η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει άμεσα μεγάλες δοκιμασίες.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο τύπου του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών:

«Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζέικομπ Τζ. Λιου συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να συζητήσουν τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα»

«Ο υπουργός Λιου επισήμανε ότι το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις στην Ελλάδα και παραμένει στο πλευρό όλων των εμπλεκομένων πλευρών. Ο υπουργός Λιου χαιρέτισε τη δέσμευση του πρωθυπουργού Τσίπρα στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο συνέστησε προσοχή στο ότι η αποτυχία να επιτευχθεί σύντομα μια συμφωνία θα έθετε άμεσα σε δοκιμασίες την Ελλάδα και (θα προκαλούσε) αβεβαιότητα στην Ευρώπη και ευρύτερα στην παγκόσμια οικονομία» .

SHARE