Παρέμβαση Βενιζέλου – “Εξαιρετικά ανησυχητική” η κατάσταση στη Συρία

venizelos«Eξαιρετικά ανησυχητική» χαρακτήρισε την κατάσταση στη Συρία ο αντιπρόεδος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δήλωσή του προς το πρακτορείο Reuters.

«Έχουμε καταδικάσει με πολύ καθαρό και απερίφραστο τρόπο τη χρήση χημικών όπλων, που είναι απάνθρωπη, που είναι ένα ειδεχθές έγκλημα, που παραβιάζει προφανώς αυστηρούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και άρα πρέπει να υπάρξει μια διεθνής απάντηση στο όνομα της νομιμότητας και στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι «ανεξάρτητα από αυτό που αφορά την καθαρή απάντηση στο θέμα των χημικών όπλων, να διαφυλαχθεί η πολιτική διαδικασία. Πρέπει να πετύχουμε τη ‘Γενεύη ΙΙ’, να πετύχουμε μια οριστική και βιώσιμη λύση στην περιοχή. Και εμείς αγωνιζόμαστε και συμβάλλουμε προς την κατεύθυνση αυτή».

Ο κ. Βενιζέλος συναντάται την Πέμπτη στις 11 το πρωί με τον υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος είχε την Πέμπτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών, Μοχάμαντ Ζαβάντ Ζαρίφ, o οποίος έλαβε την πρωτοβουλία να ενημερώσει την ελληνική κυβέρνηση για τις θέσεις του Ιράν σε σχέση με την κατάσταση στη Συρία.

Ο κ. Βενιζέλος, με τη σειρά του, διατύπωσε στον ιρανό υπουργό Εξωτερικών τις ελληνικές θέσεις για το θέμα αυτό.

SHARE