Παπανδρέου: Από άνθρωπος της χρονιάς το 2011….έγινε ο “χρεοκοπημένος” του 2012

PAPANDREOU.12Από άνθρωπος της χρονιάς το 2011….έγινε ο “χρεοκοπημένος” του 2012. Ο λόγος για τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, για τον οποίο το αυστριακό εβδομαδιαίο πολιτικό περιοδικό Profil  αναφέρεται στο γεγονός πως ο ίδιος είναι περιζήτητος για διαλέξεις σε πανεπιστήμια. Πέρσι, το περιοδικό τον είχε ανακηρύξει άνθρωπο της χρονιάς και σημερινό δημοσίευμα έχει τίτλο “Απόψεις ενός χρεοκοπημένου”.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει συγκεντρώσει στο βιογραφικό του προσόντα που λίγοι διαθέτουν. Ως πρωθυπουργός της Ελλάδας την περίοδο 2009-2011 ήταν ένας από αυτούς που “συνδιαμόρφωσαν” τη χρεοκοπία της χώρας, ενώ κατά την άποψη ορισμένων, ήταν ένας από εκείνους που την συμπροκάλεσαν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, επί δύο χρόνια, ο γόνος της ”ξοφλημένης” πλέον πολιτικά δυναστείας βρισκόταν στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής, έστω και αν κατάφερε να κερδίσει μόνον λίγους φίλους. Συνέλεξε όμως εμπειρίες, που κάποιος προτιμά να τις ακούει παρά να τις έχει ο ίδιος και ακριβώς για αυτό το λόγο, ο Παπανδρέου είναι περιζήτητος τώρα.

Σύμφωνα πάντα με το περιοδικό, ο κ. Παπανδρέου το τελευταίο τρίμηνο του 2012 έδωσε μια σειρά διαλέξεων στο Χάρβαρντ, με τον καθόλου ειρωνικό τίτλο “Πώς να επανασχεδιάσουμε την Ευρώπη”, ενώ και το Πανεπιστήμιο Κολούμπια θεωρεί πολύ μεγάλη τύχη που έχει εξασφαλίσει τον Παπανδρέου για ένα σεμινάριο το επόμενο θερινό εξάμηνο, όπως ανακοίνωσε ο κοσμήτορας της σχολής, Ρόμπερτ Λίμπερμαν, την περασμένη εβδομάδα.

SHARE