Παπαδημητρίου: Δεν υπάρχει θέμα παράλληλου νομίσματος

papadimitriou

Ο νέος υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, σε ερώτηση δημοσιογράφων προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για να ορκιστεί, για το αν επιμένει στις θέσεις του υπέρ του παράλληλου νομίσματος, δήλωσε: ”Όχι βέβαια. Η κυβέρνηση έχει πει ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα”.

Σε παλιότερες συνεντεύξεις και ομιλίες του, ο νέος υπουργός είχε αναφερθεί στην αναγκαιότητα να προχωρήσει η Ελλάδα στη χρήση διπλού νομίσματος ήδη από το 2013. Ο ίδιος έχει γράψει πως η εναλλακτική ενός καλοσχεδιασμένου προγράμματος παράλληλου νομίσματος αν υιοθετηθεί με ριζικές προδιαγραφές, μπορεί να γίνει η κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της χώρας.

Παράλληλα έχει αναφέρει, ότι εκτιμά, από εκτεταμένη έρευνα που έχει κάνει, πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα το απέρριπτε αν πληρούσε μερικές προϋποθέσεις.

Λαζαρίδης: «Ο κ. Παπαδημητρίου είναι… Βαρουφάκης Νο2»

«Βαρουφάκη νουμερο 2», χαρακτήρισε τον νέο υπουργό Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Μ. Λαζαρίδης.

Ο κ. Λαζαρίδης μιλώντας στον Ρ/Σ Alpha 989 σχολίασε ότι έχουμε μια κυβέρνηση ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ και όχι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού ο βασικός κυβερνητικός εταίρος είναι ο κ. Καμμένος και ότι ζητάει το παίρνει. Ο Μακάριος Λαζαρίδης είπε ότι ο πρωθυπουργός «έφτιαξε ένα υπουργείο για τον κολλητό του τον κ. Παππά».

Επανέλαβε το αίτημα της ΝΔ για εκλογές λέγοντας ότι η κυβέρνηση είναι δογματική και ανίκανη και δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα.

«Στην ουσία έκανε ανακύκλωση φθαρμένων προσώπων, άλλαξε ο μανωλιός και έβαλε τα ρούχα αλλιώς» σχολίασε ο κ. Λαζαρίδης ενώ για τον Ν. Παππά ανέφερε πως «απέτυχε παταγωδώς με τον νόμο του και με την αντισυνταγματική του τροπολογία».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι η ΝΔ επιμένει στην κατάργηση του «νόμου Παππά».

«Είπαμε να πάρουν πίσω ολόκληρο το νόμο Παππά και όχι να τον αναστείλουν και η ΝΔ θα ήταν εκεί για να συζητήσει για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, μέλη αναγνωρισμένου κύρους και αξίας. Η ΝΔ έχει συμφωνήσει στη συγκρότηση των 4 από τις 5 ανεξάρτητες αρχές, κάτι που δεν έκανε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση. Η ΝΔ έχει καταθέσει μια συγκεκριμένη πρόταση, τον κ. Κουτρουμάνο, για την προεδρία του ΕΣΡ» συμπλήρωσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Επιπλέον για τον Β. Πολύδωρα είπε ότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις που είχε βάλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πως «ήταν ένα άλλο επικοινωνιακό τερτίπι της κυβέρνησης».

Ποιος είναι ο νέος υπουργός Οικονομίας, Δ. Παπαδημητρίου

SHARE