Παγκόσμιο Εβραϊκό Κογκρέσο: Η Ελλάδα να απομονώσει τους ναζί – Εξοργιστικός ο Μπαλτάκος

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη νομική διαδικασία στην Ελλάδα εξέφρασε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου, Ρόναλντ Λόντερ, υπογραμμίζοντας ότι “εάν οι κατηγορίες γίνουν δεκτές από το δικαστήριο και η Χρυσή Αυγή καταδικαστεί ως εγκληματική οργάνωση, τότε θα πρέπει να γίνει πλήρης εφαρμογή των προβλεπομένων από τη νομοθεσία”.

Δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του World Jewish Congress καταγράφει τις δηλώσεις του κ. Λόντερ, ο οποίος επισήμανε χθες ότι η παραίτηση υψηλόβαθμου συμβούλου του Έλληνα πρωθυπουργού, μετά την αποκάλυψη συνομιλίας με αξιωματούχο της Χρυσής Αυγής, κατά την οποία συζητούσε την έρευνα που διεξάγεται εις βάρος της, υπογραμμίζει ότι «οι Ευρωπαίοι χρειάζεται να θεσπίσουν μια κοινή πολιτική έναντι των νεοναζιστικών, ρατσιστικών και αντισημιτικών στοιχείων και να σπάσουν τον προστατευτικό κλοιό που περιβάλλει αυτά τα κόμματα».

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου χαρακτήρισε «εξοργιστική» την περίπτωση του κ. Μπαλτάκου, ενώ κάλεσε τους Ευρωπαίους να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα «λόγω της αναμενόμενης ενίσχυσης των ρατσιστικών και αντισημιτικών κομμάτων στις ευρωεκλογές».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας είχε επίσης εκφράσει «τη βαθιά του θλίψη για το γεγονός ότι κυβερνητικός αξιωματούχος είχε διαβουλεύσεις» με τον Ηλία Κασιδιάρη.

«Επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας και καλούμε τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν από κοινού τα μορφώματα του Ναζισμού στη χώρα μας, στο πλαίσιο πάντοτε του Συντάγματος και του κράτους Δικαίου» τόνισε σε ανακοίνωσή του -σημειώνεται στην εν λόγω αναφορά- προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν την υποχρέωση να απομονώσουν τους νοσταλγούς του ναζισμού και τους οπαδούς του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των αντισημιτικών ιδεών, για την προστασία της δημοκρατίας».
Πηγή: voria.gr

SHARE