ΠΟΥΤΙΝ: Οι Ρώσοι έπαθαν κι έμαθαν!

Vladimir PutinΜάθημα για τους Ρώσους φαίνεται πως έγινε η κυπριακή τραπεζική κρίση, καθώς ο Πρόεδρος Πούτιν δήλωσε ότι μπορεί και να είναι προς όφελος της Ρωσίας, καθώς φανέρωσε την αστάθεια των δυτικών τραπεζών.

Η κυπριακή τραπεζική κρίση μπορεί να είναι προς όφελος της Μόσχας, υποστήριξε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ενθάρρυνε τους Ρώσους να επενδύσουν στη χώρα τους γιατί η περιπέτεια της Κύπρου κατέδειξε την “αστάθεια” των δυτικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

“Όσο περισσότερο ‘κουρεύετε’ τους ξένους καταθέτες στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των χωρών σας, τόσο το καλύτερο για εμάς” είπε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD, την παραμονή της επίσκεψής του στη Γερμανία και την Ολλανδία, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Απριλίου.

“Επειδή εκείνοι που επηρεάζονται, που θίγονται ή που φοβούνται (όχι όλοι, αλλά πολλοί), ελπίζουμε ότι θα επιστρέψουν στα δικά μας χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Και θα κρατήσουν τα χρήματά τους στις δικές μας τράπεζες”, εξήγησε ο Πούτιν, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου.

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s υπολογίζει ότι οι ρωσικές καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες ανέρχονται σε περίπου 31 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι Ρώσοι καταθέτες εκτιμάται ότι θα πληγούν σοβαρά από το πρόγραμμα διάσωσης της κυπριακής οικονομίας.

“Μέχρι ενός ορισμένου σημείου, είμαι ευχαριστημένος γιατί αυτό κατέδειξε την αναποτελεσματικότητα και την αστάθεια των αποταμιεύσεων στα δυτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα” είπε ο Πούτιν σχολιάζοντας το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου που προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ρώσος πρόεδρος επέρριψε την ευθύνη της κρίσης στην ΕΕ, κατηγορώντας την ότι έκανε τα “στραβά μάτια” στην υπόθεση. “Μήπως δημιουργήσαμε εμείς αυτήν την υπεράκτια ζώνη; Η Ευρωπαϊκή Ένωση την δημιούργησε. Ή μάλλον, την δημιούργησαν οι αρχές της Κύπρου και οι αρχές της ΕΕ το επέτρεψαν”, κατέληξε.

SHARE