ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Φιάσκο η συνάντηση κορυφής με Κοντονή – Άλλαξε τα δεδομένα ο Μαρινάκης

marinakis2(upd) Νέο «ναυάγιο» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η συνάντηση των «τριών» με τον Κοντονή δεν θα γίνει,  λόγω της αδυναμίας του Βαγγέλη Μαρινάκη να δώσει το παρών. 

Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση τη συνάντηση των τριών μεγάλων του Ελληνικού ποδοσφαίρου με τον Σταύρο Κοντονή, η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων», Βαγγέλης Μαρινάκης, ενημερώθηκε το πρωί της Πέμπτης ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει στη συγκεκριμένη συνάντηση καθώς τίθεται ζήτημα σε σχέση με τη παρουσία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και τη συμμόρφωση του με το περιοριστικό όρο της μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Η ανακοίνωση:

«Ο Πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σεβόμενος το θεσμό της Δικαιοσύνης, είχε ενημερώσει μέσω των συνηγόρων του προ δεκαπενθημέρου και πλέον τον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών κ. Σταμάτιο Δασκαλόπουλο για τη προσωπική πρόσκληση που είχε λάβει από τον Υπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή να συμμετάσχει ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός στη συνάντηση των ιδιοκτητών – επενδυτών των μεγάλων Π.Α.Ε.. Ο κ. Δασκαλόπουλος δεν εξέφρασε καμία επιφύλαξη σε σχέση με τη παρουσία του κ. Μαρινάκη εφόσον κύρια θέματα της συνάντησης ήταν η διασφάλιση της δημόσιας τάξης και η προστασία της περιουσίας των ΠΑΕ και των μετόχων τους.

Κατόπιν τούτου ο κ. Μαρινάκης απάντησε θετικά στη πρόσκληση του Υπουργού προκειμένου να συμμετάσχει στη συζήτηση για θέματα που αφορούν τη διασφάλιση της δημοσίας τάξης και τη διαμόρφωσης νέων δεδομένων στην επιχειρηματικότητα του αθλήματος.

Σήμερα το πρωί, λίγες ώρες πριν τη πραγματοποίηση της συνάντησης, η οποία ήταν γνωστή ότι θα πραγματοποιηθεί εδώ και δέκα τουλάχιστον ημέρες, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ισίδωρος Ντογιάκος κάλεσε τον συνήγορο του κ. Μαρινάκη και εξέφρασε την επιφύλαξη του σε σχέση με τη παρουσία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός στη συγκεκριμένη συνάντηση ύστερα από «καταγγελίες και οχλήσεις δημοσιογράφων». Τη συγκεκριμένη θέση επανέλαβε στη συνέχεια και ο κ. Σταμάτιος Δασκαλόπουλος με το σκεπτικό ότι η ατζέντα της συνάντησης όπως διαμορφώνεται από την επίσημη ανακοίνωση του Υφυπουργείου Αθλητισμού, η οποία εκδόθηκε και ήταν γνωστή στους αρμοδίους εισαγγελείς από τη Τρίτη 22.03.2016, θέτει ζητήματα σε σχέση με τη παρουσία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και τη συμμόρφωση του με το περιοριστικό όρο της μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Με βάση τα παραπάνω δε καθίσταται δυνατή η παρουσία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του μεγαλύτερου επενδυτή στο ελληνικό ποδόσφαιρο στη συνάντηση με τον Υπουργό Αθλητισμού και τους ιδιοκτήτες των λοιπών ΠΑΕ προκειμένου να ασκήσει τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του της διασφάλισης της οικονομικής του ελευθερίας και της προστασίας της ιδιοκτησίας

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Συνάντηση   για το μέλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου  σήμερα  μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού,Στ.Κοντονή και των μεγαλοπαραγόντων των ΠΑΕ Β.Μαρινάκη, Δημήτρη Μελισσανίδη και Ιβάν Σαββίδη . Ο Γιάννης Αλαφούζος απέχει, δηλώντας ότι δεν έχει ουσία αυτή η κίνηση.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα φαινόμενα βίας και η αντιμετώπισή τους, η  διαιτησία, η υπόθεση της διακοπής του Κυπέλλου,τα προβλήματα στην Super League  και τα διοικητικά της ΕΠΟ. Στόχος είναι να βρεθεί κοινή γραμμή πλεύσης  στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού  του ποδοσφαίρου.

Θεωρείται βέβαιο  ότι μεγάλη συζήτηση θα γίνει για την ΕΠΟ αφού οι Δημήτρης Μελισσανίδης και Ιβάν Σαββίδης έχουν κοινό μέτωπο, ζητώντας να τοποθετηθεί στην θέση του πρόεδρου της Ομοσπονδίας στέλεχος κοινής αποδοχής.  Το ενδεχόμενο αυτό έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Γκιρτζίκη που κάνει λόγο για άμεση παρέμβαση του κράτους στο αυτοδιοίκητο της Ομοσπονδίας.

SHARE