ΠΛΑΦΟΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ: Δεκτή εν μέρει από το ΣτΕ η προσφυγή των γιατρών

Δεκτή εν μέρει έκανε με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), την αίτηση αναστολής, την οποία είχε καταθέσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), για την υπουργική απόφαση του Υπουργού Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη, περί καθορισμού ορίων στη συνταγογράφηση φαρμάκων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ΠΙΣ στη σχετική ανακοίνωση, το ΣτΕ αποφάσισε την αναστολή της ως άνω υπουργικής απόφασης, ως προς το σκέλος το οποίο αφορά τον καθορισμό κατωτάτου, ελαχίστου ορίου στη συνταγογράφηση φαρμακευτικών σκευασμάτων εκτός προστασίας (γενοσήμων και off – patent) ανά γιατρό. Το ΣτΕ έκανε δεκτό το πλαφόν στη δαπάνη συνταγογράφησης φαρμάκων ανά γιατρό, ειδικότητα και γεωγραφική περιοχή.

Όπως αναφέρεται, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, αναμένει και την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης της ως άνω υπουργικής απόφασης, η οποία έχει προσδιορισθεί για τον Νοέμβριο.

Κλείνοντας ο ΠΙΣ τονίζει ότι ο υπουργός Υγείας πρέπει «να κατανοήσει ότι οι οποιεσδήποτε υπουργικές αποφάσεις πρέπει να εκδίδονται μέσα από συνεννόηση και διάλογο με τους ανώτατους υγειονομικούς φορείς αλλά και με συνολική εκτίμηση των συνεπειών που δύνανται αυτές να επιφέρουν στη δημόσια υγεία και τη λειτουργία των γιατρών».

SHARE