ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΧΑΝΙΑ: Η γραμμή… “ανήκει” στην ΑΝΕΚ – Απορρίφθηκε αίτημα της ΜΙΝΟΑΝ για δρομολόγηση πλοίου της

Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) απέρριψε χθες, στη Νάξο όπου συνεδρίασε,  το αίτημα των Μινωικών Γραμμών  για την ετήσια δρομολόγηση από 1 Ιουλίου του επιβατηγού-οχηματαγωγού “Ίκαρος Παλάς” στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 15 μέλη του ΣΑΣ ψήφισαν κατά του αιτήματος της Minoan Lines, ως εκπρόθεσμο, τέσσερα ψήφισαν υπέρ και ένα μέλος, ψήφισε λευκό.

Στη συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας ο δικηγόρος κ. Γρηγόρης Τιμαγένης ως εκπρόσωπος των Μινωικών Γραμμών τόνισε  σύμφωνα με πληροφορίες την ανάγκη αλλαγής της νομοθεσίας δρομολόγησης των πλοίων, το οποίο αντιβαίνει του ευρωπαϊκού κανονισμού 3577, ενώ σημείωσε ότι και άλλα παρόμοια αιτήματα στο παρελθόν έγιναν δεκτά από το ΣΑΣ. Άλλα στελέχη της Minoan Lines που πήραν επίσης το λόγο αναφέρθηκαν στις αναβαθμισμένες υπηρεσίες που θα προσφέρει το υπό δρομολόγηση πλοίο.

Ο εκπρόσωπος της ΑΝΕΚ, η οποία έχει παρουσία στη γραμμή, ανταπάντησε ότι στη Minoan Lines είχε εγκριθεί από πέρυσι η ετήσια δρομολόγηση πλοίου την οποία όμως δεν υλοποίησε και επανέρχεται με νέο αίτημα. Επίσης αν δρομολογηθεί και άλλο πλοίο στη γραμμή των Χανίων τότε το κόστος καυσίμων θα είναι υψηλότερο του συνολικού ετησίου τζίρου της γραμμής.

Η απόφαση του ΣΑΣ είναι γνωμοδοτικού χαρακτήρα και την οριστική απόφαση θα λάβει ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης.

 

 

SHARE