ΠΑΣΟΚ – 10ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Αρχίζει σήμερα – Νέος Πρόεδρος στις 14 Ιουνίου

 

Ξεκινά σήμερα το 10ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που θα σημάνει την έναρξη των διαδικασιών για τη διαδοχή στην ηγεσία του κόμματος. Η εκλογή νέου προέδρου θα γίνει στις 14 Ιουνίου. Μέχρι στιγμής, την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι έχουν εκφράσει η Φώφη Γεννηματά, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Θανάσης Χειμωνάς. Ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τη στάση του εάν θα είναι υποψήφιος.

Στις 2.30 το μεσημέρι θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ η κεντρική ομιλία θα είναι το μεσημέρι του Σαββάτου. Τρία είναι κυρίως τα σενάρια για το μέλλον του κόμματος, που επικρατούν αυτήν τη στιγμή: α) το ΠΑΣΟΚ να εγκαταλείψει το όνομα και το έμβλημα β) να συνεχίσει όπως είναι σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει ξανά τους παλιούς ψηφοφόρους και γ) να δοθεί χρόνος μετά την εκλογή του νέου αρχηγού ώστε να μετρηθεί η απήχηση που θα έχει στους ψηφοφόρους.

Πάντως όπως όλα δείχνουν ο διάδοχος του Ευάγγελου Βενιζέλου την επομένη της εκλογής του θα προχωρήσει σε συνεννοήσεις με άλλους πολιτικούς χώρους, όπως για παράδειγμα το Ποτάμι, το ΚΙΔΗΣΟ και τη ΔΗΜΑΡ.

SHARE