ΠΑΣΟΚ: Τηλεπερσόνα ο Γ.Ρωμανιάς!

 

Τηλεπερσόνα χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τον  γενικό γραμματέα κοινωνικών ασφαλίσεων Γιώργο Ρωμανιά με αφορμή τις δηλώσεις του  για τις συντάξεις κατηγορώντας τον ότι δεν προλαβαίνει να πάει στο γραφείο του γιατί έχει μόνιμο στασίδι σε όλες τις πρωινές εκπομπές!
Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει  ότι «ουδέποτε στις περιόδους που συμμετείχε  στην κυβέρνηση ετέθη από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ  θέμα ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις κύριες συντάξεις και , εάν κάτι τέτοιο έγινε τώρα, αυτό σημαίνει ότι κάποιοι κυβερνητικοί  χειρισμοί άνοιξαν ορέξεις των δανειστών.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, ετέθη το 2014 θέμα μείωσης των συντελεστών υπολογισμού των κύριων συντάξεων και μείωσης του ΕΚΑΣ, θέματα που απορρίφθηκαν κατηγορηματικά στην διαπραγμάτευση από το ΠΑΣΟΚ. «Ας φροντίσει η κυβέρνηση να μη επανέλθουν τέτοια απαράδεκτα αιτήματα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, για το θέμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι είχε προβλεφθεί μεταβατική περίοδο (ως το 2019) ώστε να μη θιγούν ώριμα δικαιώματα. «Ας φροντίσουν να υπάρξουν και τώρα οι αναγκαίες προβλέψεις», καταλήγει το κόμμα στην ανακοίνωσή του.

 

SHARE