ΠΑΣΟΚ: Ζητά σύσκεψη αρχηγών – Για ανεργία – Για νέο κυβερνητικό σχήμα

Η αντιμετώπιση της ανεργίας αποτελεί προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ και ζητά από την κυβέρνηση να ενημερώσει αμέσως τα κόμματα για το περιεχόμενο του σχετικού νομοσχεδίου, ενώ παράλληλα ζητεί σύσκεψη αρχηγών για το θέμα αλλά και τη μετέπειτα πορεία της κυβέρνησης.

Το ΠΑΣΟΚ θέλει να περιληφθούν στο νομοσχέδιο και οι προτάσεις που το ίδιο έχει καταθέσει για την ανάσχεση της ανεργίας και την προστασία των ευπαθών ομάδων.

Στη διαμόρφωση του νομοσχεδίου, το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι μπορεί και πρέπει να αντιμετωπισθούν -σε συνεννόηση με την τρόικα- μια σειρά από κρίσιμα σημεία σχετικά με τις ρυθμίσεις των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ώστε οι σχετικές διατάξεις να είναι λειτουργικές και να γίνουν δεκτές από την αγορά και την κοινωνία.

Η Ιπποκράτους, εξάλλου, θεωρεί λάθος να εστιαστεί η δημόσια συζήτηση στην απόφαση του πρωθυπουργού για τη σύσταση νέων θέσεων αναπληρωτών υπουργών. Επισημαίνεται πάντως ότι «το κυβερνητικό σχήμα δεν πρέπει να «βολεύει» στελέχη, αλλά να είναι λιτό, λειτουργικό και αποτελεσματικό στον μέγιστο βαθμό».

Όπως αναφέρουν πηγές της Ιπποκράτους, το ΠΑΣΟΚ ζητεί, επιπλέον, να γίνει συνάντηση των τριών αρχηγών, που στηρίζουν την κυβέρνηση, πριν την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου, ενώ ο κ. Βενιζέλος έχει ήδη μιλήσει για το θέμα, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Το πόσο σημαντικό θεωρεί το ΠΑΣΟΚ το σχετικό νομοσχέδιο διαπιστώνεται και από το ότι το θεωρεί ως «αφετηρία για μια συνολική κοινοβουλευτική συζήτηση για την πορεία της χώρας, την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, την Κύπρο κ.λπ, που το ΠΑΣΟΚ τη θεωρούσε αναγκαία, ει δυνατόν, πριν το Πάσχα, όπως και θα γίνει».

SHARE