ΠΑΡΟΣ – Europcar: Απίστευτη εκμετάλλευση στην ενοικίαση αυτοκινήτων!

Ενώ το ελληνικό κράτος πληρώνει εκατομμύρια ευρώ σε καμπάνιες και προσδοκά τεράστια έσοδα από τον τουρισμό, συμβαίνουν στην Ελλάδα των 19 εκατομμυρίων τουριστών πράγματα που θυμίζουν …Μπανανία!

Παραθέτουμε απλό αλλά χαρακτηριστικότατο παράδειγμα από τον κλάδο ενοικίασης αυτοκινήτων όπου οι αρμόδιοι φορείς δεν έχουν φροντίσει να υπάρχουν σαφείς κανόνες που να ρυθμίζουν την συναλλαγή των εταιρειών με τους πελάτες.

Εκτός από τις τιμές που φτάνουν τα 80 ευρώ ανά ημέρα (!) για ένα μικρό αυτοκίνητο συμβαίνουν απίστευτα πράγματα με τα συμβόλαια.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί στην Πάρο, το γραφείο της Europcar στο νησί ζήτησε να δεσμεύσει 800 ευρώ από την πιστωτική κάρτα πελάτη ως ασφάλεια σε περίπτωση ατυχήματος! Σε ερώτηση γιατί να συμβεί κάτι τέτοιο αφού το αυτοκίνητο καλύπτεται με μικτή ασφάλεια η απάντηση ήταν σοκαριστική: “έτερον εκάτερον”!

Μάλιστα, τα 800 ευρώ που δεσμεύονται δεν επιστρέφουν στον πελάτη με την παράδοση του αυτοκινήτου αλλά ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΜΕΤΑ!

Ερώτηση προς τα αρμόδια υπουργεία, τις οργανώσεις προστασίας καταναλωτών, τα ξενοδοχειακά επιμελητήρια και του φορείς του τουρισμού καθώς και τις συνεργαζόμενες με τα γραφεία ενοικιάσεων τράπεζες:

Ως πότε θα συνεχίζεται η άθλια εκμετάλλευση των τουριστών που επιλέγουν την χώρα μας για τις διακοπές τους από την παντελή έλλειψη κανόνων στην αγορά; 

Η περίπτωση της Europcar δεν αφορά άλλες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στην Πάρο οι οποίες λειτουργούν στα σωστά πλαίσια. Είναι όμως ένα φαινόμενο που σίγουρα θα υπάρχει και σε άλλες περιοχές.

Οι αρμόδιοι υπουργοί καθώς και ο Σύλλογος Εταιρειών Ενοικίασης Αυτοκινήτων θα πρέπει να πάρουν αμέσως μέτρα για να σταματήσει το φαινόμενο της άθλιας εκμετάλλευσης των επισκεπτών των νησιών μας.

Σημειώνεται ότι σε ανταγωνίστριες χώρες όπως η Ισπανία (και δη στη δημοφιλέστατη Μαγιόρκα) οι τιμές είναι κάτω απ’το μισό αυτών που ισχύουν στην “χρεοκοπημένη” Ελλάδα.

SHARE