ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΛΑΝΤ: Ζητά Σύνοδο Κορυφής για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη

Τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης για την υιοθέτηση κοινών στρατηγικών υπέρ της ανάπτυξης ζήτησε σήμερα Πέμπτη ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντομιλώντας στην ετήσια σύνοδο των πρεσβευτών της Γαλλίας.

Σύμφωνα με το Reuters ο Ολάντ υποστήριξε πως η ανάκαμψη στη ζώνη του ευρώ είναι υπερβολικά αδύναμη, ο πληθωρισμός είναι υπερβολικά χαμηλός και το ευρώ είναι υπερβολικά υψηλό. «Η Ευρώπη απειλείται από μια μακρά και πιθανότατα διαρκή στασιμότητα αν δεν κάνουμε τίποτα», ανέφερε σχετικά και ζήτησε τη διεξαγωγή συνόδου της ευρωζώνης με θέμα την ανάπτυξη.

Ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε πως οι ρυθμοί μείωσης των ελλειμμάτων θα πρέπει να είναι συμβατοί με τους στόχους για ανάπτυξη και τον αδύναμο πληθωρισμό, αλλά και ότι από την πλευρά της νομισματικής πολιτικής θα πρέπει κάθε φορά να λαμβάνονται υπόψη οι έκτακτες συνθήκες.

Στο σημείο αυτό είπε πως οι αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει η Γαλλία, δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικές, λόγω του ευρύτερου αρνητικού περιβάλλοντος και θα αποδώσουν αν κινητοποιηθεί ολόκληρη η Ευρώπη.

Παράλληλα, σήμερα Πέμπτη ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πως το οικονομικό κλίμα της ευρωζώνης επιδεινώθηκε τον Αύγουστο και υποχώρησε στις 100,6 μονάδες, από 102,1 τον Ιούλιο, όταν οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στις 101,5 μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΥΡΩΖΩΝΗ: Η κρίση είναι εδώ! Επιδείνωση οικονομικού κλίματος τον Αύγουστο

SHARE