ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Όλα παίζονται με την απεργία των καθηγητών – Αποφασίζουν αύριο

Χωρίς να βρεθεί κάποιο σημείο επαφής ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας με το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ, η οποία έχει απειλήσει με απεργίες ακόμη και μέσα στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Σε όλα τα βασικά αιτήματα του κλάδου που παρουσιάσαμε δεν υπήρξε καμία ουσιαστική απάντηση από το υπουργείο Παδείας, που επί της ουσίας εμμένει στην αρχική του τοποθέτηση, δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος.

Ερωτηθείς εάν κινδυνεύουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, απάντησε πως «είναι προφανές ότι όλα τα ζητήματα είναι ανοιχτά».

Στο ερώτημα τι θα κάνουν οι καθηγητές σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει την επιστράτευσή τους, σημείωσε: «Οι καθηγητές δεν φοβούνται την επιστράτευση. Σε τελική ανάλυση, αν η πολιτική ηγεσία αποφασίσει να μας φορέσει χακί, θα γυρίσουμε στα σχολεία με ψηλά στο κεφάλι και οι συνδικαλιστές θα κοιτάνε τους συναδέλφους στα μάτια».

Οι καθηγητές αντιδρούν κυρίως στην αύξηση του ωραρίου κατά δύο διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως. Σημείο τριβής είναι επίσης το καθεστώς των μεταθέσεων, το ζήτημα της αξιολόγησης και το ενδεχόμενο συγχώνευσης-κατάργησης σχολείων.

Κ. Αρβανιτόπουλος: Αδιαπραγμάτευτη η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ανέφερε πως ζήτησε από τους καθηγητές «να βάλουν και αυτοί πλάτη» για να βγει η χώρα από την κρίση, ενώ διεμήνυσε πως η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών είναι αδιαπραγμάτευτη.

SHARE