Ο Flash 96 στους εργαζόμενους – Το ΕΣΡ έδιωξε το…φάντασμα του Κυριακίδη

Μία μεγάλη στιγμή για τους εργαζόμενους στο Flash 96. Αλλά και για το ραδιόφωνο γενικότερα. Το ΕΣΡ με την απόφασή του «Αριθ. 218/30.4.2013» της Τρίτης 30 Απριλίου 2013 που αναρτήθηκε στο Διαύγεια, εγκρίνει την μεταβίβαση της συχνότητας των 96 Mhz στους απλήρωτους εργαζόμενους. Και πετάει το μπαλάκι για την έκδοση της νέας άδειας στον Υπουργό Τύπου.

Ιδού η απόφαση: «Το ΕΣΡ προτείνει προς τον Υπουργό Τύπου και ΜΜΕ την μεταβολή του φορέως του ραδιοφωνικού σταθμού με το διακριτικό τίτλο FLASH 96 FM Νομού Αττικής, αντικαθισταμένης της εταιρείας με την επωνυμία FLASH ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ – ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ Α.Ε. δια του νομικού προσώπου που θα συσταθεί από τους εργαζομένους στον ραδιοφωνικό σταθμό, μετά την υπ αυτών κατάθεση στον ταμία του νομικού προσώπου ποσού 500 ευρώ από κάθε εργαζόμενο».
Σύμφωνα με το έγγραφο, η ισχύουσα άδεια (υπ αριθμόν 12855/Ε/24.5.01) απλά θα ανακληθεί από την εταιρία Flash A.E. και θα μεταφερθεί σε φορέα που θα συστήσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Δεν ανακαλείται η παλιά, δηλαδή, για να εκδοθεί νέα. Έχει κι αυτό τη σημασία του.

Φυσικά δεν νομίζω πως ο υπουργός Σίμος Κεδίκογλου μπορεί να απαντήσει αρνητικά. Για πολλούς λόγους, καταρχάς ηθικούς. Ειδάλλως, ας τρέξει ο ίδιος στη Λατινική Αμερική να φέρει πίσω τον (παπά; αρχιμανδρίτη; πατριάρχη;) Πέτρο Κυριακίδη να δώσει τα χρωστούμενα στους απλήρωτους εργαζόμενους.

Σημειώστε επίσης τα εξής:

1) Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταβιβάσουν την άδεια σε άλλο φορέα.
2) Πριν την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης το σύνολο των εργαζομένων στον Flash 96 θα πρέπει να συγκροτήσει νομικό πρόσωπο το οποίο θα τους εκπροσωπεί και θα καταστεί αντικείμενο δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.
3) Το ελάχιστο καταβεβλημένο κεφάλαιο θα συγκροτηθεί από την εισφορά 500 ευρώ από κάθε εργαζόμενο.

Τα συγχαρητήρια ανήκουν, να σας πω, στον Αντώνη Κοκορίκο. Αυτός είναι ο πρωτεργάτης της κίνησης. Σε όλα τα επίπεδα.

e-tetradio.gr

SHARE