“Ο συνταγματολόγος της Χρυσής Αυγής υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ” λέει το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στο ευρωψηφοδέλτιό του τον συνταγματολόγο τηΤο ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει πως ο συνταγματολόγος, υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Νικολόπουλος (φωτο), έχει βρεθεί σε αρκετές περιπτώσεις να υποστηρίζει νομικά τα επιχειρήματα της Χρυσής Αυγής.

Η ανακοίνωση της Ιπποκράτους αναφέρει ότι ο Ηλίας Νικολόπουλος, στέλεχος του ΔΗΚΚΙ, έχει παρέμβει τηλεφωνικά σε δημοσιογραφικές εκπομπές για να μιλήσει ως νομικός για την υπόθεση των προφυλακίσεων των μελών της Χρυσής Αυγής, αλλά και το εάν έχουν ή όχι τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις εκλογές.

Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι οι τοποθετήσεις του κ. Νικολόπουλου, είναι δημόσιες και επαναλαμβανόμενες και όχι προϊόν υποκλοπής και χρησιμοποιούνται από το ακροδεξιό κόμμα για προπαγανδιστικούς λόγους.

Σημειωτέον, ότι κατά τις παρεμβάσεις του ο Ηλίας Νικολόπουλος έκανε λόγο για πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την δίωξη της Χρυσής Αυγής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ:

«Πέρα από κάθε όριο πολιτικής λογικής η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει για το ευρωψηφοδέλτιο του τον «συνταγματολόγο» της Χρυσής Αυγής Ηλία Νικολόπουλο. Σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις ο Ηλίας Νικολόπουλος έχει παρέμβει τηλεφωνικά σε δημοσιογραφικές εκπομπές -πλυντήρια του νεοναζιστικού μορφώματος για να υποστηρίξει, δήθεν νομικά, όλα τα επιχειρήματα της (16/01 στην εκπομπή του κ.Τράγκα, 16/3 στο Kontra Channel και 20/3 στο κανάλι του Γιώργου Καρατζαφέρη).

Οι τοποθετήσεις του κ.Νικολόπουλου είναι δημόσιες και επαναλαμβανόμενες. Δεν είναι προϊόν υποκλοπής και δεν χωρούν καμία αμφισβήτηση. Κινούνται στο περιθώριο της συνταγματικής θεωρίας και αξιοποιούνται προπαγανδιστικά από τη Χρυσή Αυγή. Οι “απόψεις” του προκαλούν χαμόγελα ικανοποίησης στα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει στρατηγικά να συγκροτήσει πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο από προσωπικότητες που απευθύνονται σε διάφορες ομάδες του πληθυσμού επενδύοντας σε συμβολισμούς και ικανοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερους.

Η συγκρότηση των ψηφοδελτίων κάθε κόμματος είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη.

Το εκλογικό σώμα έχει το δικαίωμα να γνωρίζει ποιον ακριβώς συμβολισμό εμπεριέχει η επιλογή του κ. Νικολόπουλου.

Εμείς θα μείνουμε με την απορία: Ποια άποψη και ποια κοινωνική συμπεριφορά δεν χωρά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ»;

SHARE