Ο μέτοχος της Eurobank Ουίλμπορ Ρος υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για Ουίλμπορ Ρος eurobank

Τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή, μέτοχο της Eurobank και αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, Ουίλμπορ Ρος προτίθεται να διορίσει ο Ντόναλντ Τραμπ υπουργό Εμπορίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.
Επικεφαλής του επενδυτικού ομίλου  WL Ross & Co. που ειδικεύεται στις εξαγορές προβληματικών επιχειρήσεων, ο κ.Ρος, είναι στενός πολιτικός φίλος του Ν.Τραμπ και ήταν ο εμπνευστής μεγάλου μέρους του οικονομικού του προγράμματος.
Ο 79χρονος Ουίλμπορ Ρος έχει γεννηθεί στη Νέα Ιερσέη και σύμφωνα με τον κατάλογο του Forbes η περιουσία του υπολογίζεται στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η σχετική ανακοίνωση αναμένεται να γίνει  σήμερα, μαζί με το διορισμό του 53χρονου Steven Terner Mnuchin, στη θέση του υπουργού Οικονομικών.
Ο Μνάτσιν που ξεκίνησε την καριέρα του ως στέλεχος της Goldman Sachs, στη συνέχεια δημιούργησε δικό του επενδυτικό fund, ενώ χρηματοδότησε κινηματογραφικές παραγωγές του Χόλιγουντ. Είχε την ευθύνη των οικονομικών της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ.
SHARE