Ο επιχειρηματίας Murad Al-Katib, από τον Καναδά, κατέκτησε τον τίτλο EY World Entrepreneur Of The Year™ 2017

Το βραβείο EY World Entrepreneur Of The Year™ 2017 απονεμήθηκε στον Murad Al-Katib, από τον Καναδά, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας AGT Food and Ingredients Inc., στη διάρκεια Τελετής Απονομής, που πραγματοποιήθηκε στο Μόντε Κάρλο, το Σάββατο 10 Ιουνίου. Ο Καναδός επιχειρηματίας επελέγη μεταξύ 59 υποψηφίων από 49 χώρες, οι οποίοι είχαν ήδη βραβευθεί ως ΕΥ «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» στη χώρα τους.

Το EY World Entrepreneur Of The Year™ είναι ένας από τους σημαντικότερους παγκόσμιους θεσμούς αφιερωμένους στην επιχειρηματικότητα. Με ιστορία 30 ετών και περισσότερους από 20.000 συμμετέχοντες από 60 χώρες, η κορυφαία αυτή βράβευση αναγνωρίζεται διεθνώς τόσο από τον επιχειρηματικό κόσμο, όσο και από κυβερνητικούς και θεσμικούς φορείς.

Ο θεσμός του «Επιχειρηματία της Χρονιάς» στην Ελλάδα

Η Ελλάδα συμμετέχει στο θεσμό κάθε δύο χρόνια, αναδεικνύοντας τον Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς», ο οποίος στη συνέχεια εκπροσωπεί τη χώρας μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό. Τα τελευταία χρόνια, ο τίτλος του Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» έχει απονεμηθεί στον κ. Γεώργιο Κουτσολιούτσο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου FF Group, τον κ. Μάρκο Βερέμη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Upstream Α.Ε., και τον κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Chipita Α.Ε.

Η διαδικασία για την ανάδειξη του Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» 2017 αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα και θα ολοκληρωθεί με την τελετή βράβευσης του νικητή, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο διαγωνισμό EY World Entrepreneur Of The Year™ 2018.

Ποιος είναι ο νικητής του τίτλου EY World Entrepreneur Of The Year™ 2017

Ο Murad Al-Katib ίδρυσε την AGT Food and Ingredients το 2003. Έκτοτε, η εταιρεία έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη καθετοποιημένη αλυσίδα εφοδιασμού για φακές, ρεβίθια και μπιζέλια στον κόσμο. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο από το 2007 και έχει σήμερα έσοδα 1,49 δις δολάρια και περισσότερους από 2.000 υπαλλήλους σε πέντε ηπείρους. Τα τελευταία πέντε χρόνια, η AGT Food and Ingredients αυξάνει τα έσοδά της κατά πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ετησίως κατά μέσο όρο. Η εταιρεία είναι υπεύθυνη για το 23% των παγκόσμιων εξαγωγών φακής σε περισσότερες από 120 χώρες σε όλο τον κόσμο. Με τις πρωτοποριακές του μεθόδους, ο Murad Al-Katib έχει συμβάλει όσο λίγοι στο μετασχηματισμό του αγροτικού τομέα στον Καναδά. Η εταιρεία του έχει συνδεθεί με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, διαθέτοντας, μεταξύ άλλων, μεγάλες ποσότητες τροφίμων για τους πρόσφυγες της Συρίας.

Λέξεις κλειδιά: EY, Entrepreneur of the year, επιχειρηματίας, βράβευση, εταιρείες 

SHARE