Ο Χ.Μεγάλου έδωσε …ρέστα με την ομιλία του σε 350 στελέχη της Πειραιώς – Οι στόχοι του 6μήνου και …τα 8 γράμματα

Αποτέλεσμα εικόνας για χρηστος μεγαλου bankwars

Μιλώντας ενώπιον 350 στελεχών της τράπεζας ( όλα τα στελέχη με βαθμό Γενικού Διευθυντή και άνω, σύμβουλοι διοίκησης, περιφερειακοί διευθυντές, επικεφαλής θυγατρικών) ο  διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, ζήτησε μέσα στο επόμενο εξάμηνο να μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ( Non Performing Loans-NPLs) κατά 4 δις ευρώ και να ανακτηθούν οι καταθέσεις που έφυγαν από την τράπεζα με προορισμό θυρίδες, Αμοιβαία Κεφάλαια ή στρώματα.

H νέα σελίδα της Τράπεζας, είπε,  θα έχει ως σήμα κατατεθέν τη συνέπεια με τους κανόνες, την απαρέγκλιτη τήρηση πολιτικών και διαδικασιών, τη διαφάνεια, τη θεσμική λειτουργία.

Αναλύοντας  τους στόχους της «Agenda 2020» που αποτελεί «το πλαίσιο των στρατηγικών επιδιώξεων, πίσω από το οποίο θα ευθυγραμμισθούμε όλοι», επισήμανε ότι “η αποτελεσματική υλοποίησή της  θα καταστήσει την Τράπεζα Πειραιώς  ικανή να ανταποκριθεί στη μεγάλη πρόκληση: Να στηρίξει ουσιαστικά την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας».

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

  • Πρέπει να εργασθούμε εντατικά, με στόχο να εξυγιάνουμε τα δανειακά μας χαρτοφυλάκια και να μειώσουμε τα δάνεια σε καθυστέρηση πάνω από 90 μέρες, σε μονοψήφιο ποσοστό μεσοπρόθεσμα. Το 15% είναι ο πρώτος στόχος. Σε βάθος χρόνου πρέπει να πάμε σε μονοψήφιο ποσοστό. Ταυτόχρονα, πρέπει να μειώσουμε τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα σε ποσοστό κάτω του 30% από το 55% σήμερα.
  • Επιδίωξή μας είναι να γίνουμε η Τράπεζα με τα μεγαλύτερα κέρδη στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα να επιτύχουμε return on assets πάνω από 1%, που σημαίνει κέρδη πάνω από €700 εκατ. Πρόκειται για στόχο του 2020 που περιλαμβάνει η ομώνυμη ατζέντα και ο οποίος έχει ήδη επικοινωνηθεί στην αγορά με  παρουσίαση της agenda 2020 στους αναλυτές.
  • Είμαστε εύρωστοι κεφαλαιακά και ήδη πάνω από τις εποπτικές απαιτήσεις. Πρέπει να το διατηρήσουμε αυτό, πέρα και πάνω από την εξυγίανση του δανειακού χαρτοφυλακίου που πρέπει να κάνουμε.
  • Πρέπει να απεξαρτηθούμε πλήρως από τη χρηματοδότηση του ELA το συντομότερο δυνατό. Να έχουμε πρόσβαση στις αγορές, όπως είχαμε και στο παρελθόν.
  • Πρέπει να είμαστε μια Τράπεζα με κύρος και αξιοπιστία στην ελληνική οικονομία. Ένας φορέας λύσεων, προτάσεων και καινοτομίας. Τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους ιδιώτες. Χωρίς γραφειοκρατικές δομές.
  • Πρέπει να είμαστε αναγνωρίσιμοι διεθνώς ως μια σοβαρή επενδυτική επιλογή, με στιβαρά θεμελιώδη μεγέθη και προοπτική. Θα λειτουργούμε στη βάση ενός σύγχρονου και αποδοτικού συστήματος εταιρικής διακυβέρνησης που θα είναι σημείο αναφοράς σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Όπως είπε ο CEO της Πειραιώς «ως το τέλος του έτους, στόχος μας είναι να ανακτήσουμε τις καταθέσεις. Αυτές που έφυγαν από το τραπεζικό σύστημα και μεταφέρθηκαν είτε σε θυρίδες, είτε στα στρώματα, είτε σε αμοιβαία κεφάλαια διαχείρισης διαθεσίμων».

«Παράλληλα η πορεία μας στην αντιμετώπιση των NPLs πρέπει να είναι εξαιρετικά εντατική. Ο στόχος μας για το τέλος του έτους είναι μείωση των NPLs κατά περίπου €4 δισ. σε σχέση με το σημερινό μας υπόλοιπο, με ρυθμίσεις, εισπράξεις, αλλά και διαγραφές».

Στο corporate banking η στόχευση αφορά η ανάσχεση της δημιουργίας νέων NPLs είναι από τις βασικές προτεραιότητες. «Ταυτόχρονα, επιλέγουμε συγκεκριμένους υγιείς, δυναμικούς, εξωστρεφείς κλάδους και επιχειρήσεις, στις οποίες μπορούμε να δώσουμε νέα δάνεια από εδώ και πέρα».

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ… Π-Ε-Ι-Ρ-Α-Ι-Ω-Σ (σ.σ. τα 8 γράμματα)

ΚΑΘΕ γράμμα στο όνομα της Τράπεζας Πειραιώς,  εμπεριέχει όλες τις αξίες που θα πρέπει να αγκαλιάσουμε για την επιτυχία της, είπε ο κ.Μεγάλου, δίνοντας

Πρέπει να έχουμε:

Πάθος σε ό,τι κάνουμε, στο πώς λειτουργούμε, πώς φέρνουμε το αποτέλεσμα.

Ενότητα, γιατί χωρίς αυτήν δεν θα πετύχουμε τίποτα!

Ιδέες, που θα έρθουν από όλους , από κάθε ένα.

Pεαλισμό. Να ξέρουμε τί ισχύει, τί μπορεί να γίνει σήμερα και τί θα πρέπει να γίνει αύριο.

Aκεραιότητα. Μια σημαντική λέξη που θα μας κάνει την Τράπεζα μα ακόμα Καλύτερη, ακόμα πιο Αξιόπιστη.

Iσχυρή εξυπηρέτηση σε κάθε επίπεδο. Χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς μικρούς βηματισμούς. Χωρίς τους πελάτες μας δεν υπάρχουμε!

Ώθηση και ενδυνάμωση των ανθρώπων μας με κάθε δυνατό τρόπο. Θέλουμε τους ικανούς, τους αποτελεσματικούς, τους αποφασισμένους για να πετύχουν ανθρώπους και εγώ προσωπικά εγγυώμαι ότι θα τους στηρίξω σε όλα!

Σεβασμός. Σεβασμό σε κάθε έναν από εμάς εσωτερικά στην Τράπεζα. Αλλά και σεβασμό στις διαδικασίες, στους στόχους μας και προσήλωσή μας στο σπουδαίο έργο που μας περιμένει!

SHARE