ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

russia troops

[UPD] Φόβους για ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία, με το πρόσχημα της ειρηνευτικής αποστολής για ανθρωπιστική βοήθεια, εκφράζει το ΝΑΤΟ, μετά τη συγκέντρωση περίπου 20.000 Ρώσων στρατιωτών στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας.

«Δεν μπορούμε να μαντέψουμε τι σκέφτεται η Ρωσία, αλλά μπορούμε να δούμε τι πράττει η Ρωσία και αυτό αποτελεί πηγή μεγάλης ανησυχίας. Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει 20.000 ετοιμοπόλεμους στρατιώτες στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας», τόνισε η Οάνα Λουνγκέσου, εκπρόσωπος τύπου του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου του ΝΑΤΟ «η πρόσφατη ενίσχυση των ρωσικών στρατευμάτων οδηγεί σε κλιμάκωσης της κατάστασης και υπονομεύει τις προσπάθειες που γίνονται σε διπλωματικό επίπεδο για εξεύρεση λύσης στην κρίση. Πρόκειται για επικίνδυνη κατάσταση».

Από την πλευρά του ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τασκ, επίσης, υποστήριξε ότι ο κίνδυνος εισβολής ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία έχει ενισχυθεί.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία “βουλιάζουν” τις διεθνείς αγορές με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να κινούνται πτωτικά από το πρωί.

ΧΘΕΣ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ:

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ…ΟΠΛΟ ΤΟΥ – ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΣΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ

putinΣτην αντεπίθεση περνά ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά την κλιμάκωση των κυρώσεων της Δύσης σε βάρος της ρωσικών τραπεζών, επιχειρήσεων αλλά και φυσικών προσώπων.

Όπως μεταδίδει το Interfax, ο Πούτιν έδωσε εντολή στη ρωσική κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη μέτρων ως αντίποινα στις τελευταίες κυρώσεις που επέβαλλε στη Μόσχα η Δύση, δίνοντας έτσι συνέχεια σε ένα ανελέητο οικονομικό πόλεμο συμφερόντων.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι τα αντίποινα πρέπει να εφαρμοστούν με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να στηριχθούν οι εγχώριοι κατασκευαστές, χωρίς να πληγούν οι καταναλωτές.

Παράλληλα χαρακτήρισε απαράδεκτα τα πολιτικά εργαλεία πίεσης που χρησιμοποιεί η Δύση σε βάρος της Ρωσίας, ενώ παραβιάζουν τους διεθνείς νόμους και κανόνες.

Μεταξύ των αντίποινων προς τη Δύση που εξετάζει η Μόσχα, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, η απαγόρευση πτήσεων πάνω από τη Σιβηρία για τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, γεγονός που θα οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση του κόστους των πτήσεων προς την Ασία.

Ισχυρές πιέσεις της τάξης του 5,9% δέχεται η μετοχή της Aeroflot-Russian Airlines στον απόηχο των πληροφοριών, καθώς οι δυτικές εταιρείες την πληρώνουν για τη διέλευση τους πάνω από τη Σιβηρία.

Μένει να φανεί πόσο ισχυρή θα είναι η αντεπίθεση της Ρωσίας και ποια θα είναι η αντίδραση των ΗΠΑ, αλλά κυρίως της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα υποστεί και το μεγαλύτερο πλήγμα από έναν οικονομικό “πόλεμο” με τη Ρωσία.
SHARE