Ο Κ.Μητσοτάκης δεν παίζεται! Συνομίλησε με bloggers! Δείτε τι είπε για ΕΚΤ, Ν.Δ, άκρα δεξιά και τον ΟΤΕ

Ο Κ.Μητσοτάκης στα 95 του χρόνια, βερήκε απόψε καιρό να συνομιλήσει live με bloggers! Προέβλεψε πως η αυστηρή πολιτική της ΕΚΤ θα χαλαρώσει αλλά κανείς δεν πρόκειται να μας χαρίσει λεφτά. “Χρέος όλων είναι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της Ελλάδας και να την ξανακάνουμε ανταγωνιστική”, επισήμανε ο π.Πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, επέρριψε τις ευθύνες κυρίως στο ΠΑΣΟΚ το οποίο κατηγόρησε ότι συνειδητά εισήγαγε την πολιτική των ελλειμμάτων και των δανεικών ενώ δεν παρέλειψε να βάλει στο κάδρο των ευθυνών και τη ΝΔ.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η Νέα Δημοκρατία, την περίοδο ’90-’93, ήταν ένα αληθινά δημοκρατικό κόμμα στο οποίο χωρούσαν οι πάντες και γι’ αυτό δεν υπήρχε άκρα δεξιά ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει σήμερα με τις διαγραφές εκείνων που έχουν αντίθετη άποψη.

«Μιλούσαν ελεύθερα – ο Έβερτ, ο Κανελλόπουλος, ο Δήμας, ήταν η αντιπολίτευση θεσμοθετημένη. Διαφωνούσαν και στην εξωτερική πολιτική, στο περίφημο θέμα των Σκοπίων, διαφωνούσαν και στην εσωτερική πολιτική, χωρίς ποτέ να μπορέσουν να διαμορφώσουν διαφορετική πολιτική από τη φιλελεύθερη που ακολουθούσαμε. Έτσι μπορέσαμε και πορευτήκαμε και πραγματοποιήσαμε πολλά πράγματα», τόνισε.

Αναφερόμενος στην πτώση της κυβέρνησής του δήλωσε πως «η ανατροπή τελικά δεν προήλθε από εσωτερική αδυναμία».«Δεν χάσαμε καμιά ψηφοφορία παρόλο που είχαμε οριακή πλειοψηφία, κερδίσαμε όλα τα θέματα», σημείωσε ενώ αναφέρθηκε και στην ιδιωτικοποίηση τότε του ΟΤΕ.«Την είχαμε ολοκληρώσει. Επρόκειτο να έρθει μεγάλη ιαπωνική εταιρεία. Να μπει στην Ευρώπη η Ιαπωνία στον τομέα των τηλεπικοινωνιών μέσω Ελλάδος, κάτι που θα ήταν μέγα επίτευγμα και κέρδος την εποχή που πέσαμε», ανέφερε.

Επίσης, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι πρέπει να συσταθεί αυτόνομο υπουργείο Πολιτισμού και πως από την Παιδεία, η οποία σημείωσε είναι το νούμερο ένα πρόβλημα, πρέπει να αρχίσουμε την προσπάθεια για ανάταξη της χώρας.

Για την Ευρώπη εκτίμησε, τέλος, ότι θα προχωρήσει και το ευρώ δεν θα πέσει. «Η Ευρώπη θα κερδίσει. Η ιδέα της ενωμένης Ευρώπης θα κερδίσει. Η Ευρώπη δεν θα πάει πίσω», υποστήριξε.

SHARE