Ο Ζουράρις δεν ζητάει συγγνώμη για το σύνθημα. Ήταν σάτιρα επιμένει

Το παρασκήνιο της παραίτησής του αποκάλυψε σε σημερινές του δηλώσεις ο Κώστας Ζουράρις, που προκάλεσε σάλο με αφορμή τα προσβλητικά σχόλια κατά Ολυμπιακού και Άρη.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, παραιτήθηκε μόνος του από το αξίωμα του υφυπουργού Παιδείας, μετά το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Πάνο Καμμένο και διέψευσε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ του ζήτησε να παραιτηθεί, υποστηρίζοντας ότι του είπε «Φρόντισε να τα μαζέψεις».

Στην ερώτηση εάν θα παραμείνει βουλευτής, απάντησε με αρχαία ελληνικά ,τόνισε ότι δεν παραιτείται, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. «Δεν έχω ιδέα αν είμαι ακόμη στους ΑΝΕΛ», είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε επίσης πως θα ψηφίσει το επίμαχο πολυνομοσχέδιο, ενώ τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το Σκοπιανό.

Ο κ. Ζουράρις εμφανίστηκε να επιμένει σε όσα έχει δηλώσει κατά τη διάρκεια της θητείας του και τα οποία έχουν προκαλέσει σάλο, όπως οι δηλώσεις του για το «αν χάσουμε 18 νησιά» ή για τους μαθητές που «στις εκδρομές πηγαίνουν σε οίκους ανοχής».

Δήλωσε επιπλέον, ότι σήμερα θα ψηφίσει «ναι» στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, καθώς και ότι είναι υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων

Για τα σχόλια που έκανε για Ολυμπιακό και Άρη, ο κ. Ζουράρις δεν ζήτησε συγγνώμη, ενώ χαρακτήρισε «σάτιρα» τις δηλώσεις του. «Ό,τι είναι σάτιρα δεν καταδικάζεται, γιατί δεν έχει ποτέ προσωπικό χαρακτήρα», ανέφερε.

 

SHARE