Ο Δήμαρχος Ελληνικού που κάνει απεργίες πείνας αλλά… δεν είπε κουβέντα για το λούνα παρκ

 

 

 

Αφαντος  ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης μετά από την τραγωδία στο λούνα παρκ. Ποιός όμως είναι ο κύριος Δήμαρχος;

Ο Χρήστος Κορτζίδης λοιπόν,  δηλώνει κομματικά ανεξάρτητος. Γεννήθηκε το 1958και μεγάλωσε στο Ελληνικό. Ο πατέρας του  διατέλεσε κοινοτάρχης και μετέπειτα δήμαρχος για 22 χρόνια (από τις 27-1-1976 έως τις 31-12-1998)

Το 1977  έγινε μέλος του ΚΚΕ  ενώ διαγράφηκε το 2006.

Ως δήμαρχος έχει διεξαγάγει αγώνες για διάφορα θέματα που αφορούν τον δήμο Ελληνικού και την ευρύτερη περιοχή, αλλά η μορφή αγώνα για την οποία είναι πιο γνωστός είναι η απεργία πείνας  με την οποία έχουν ασχοληθεί και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Έχει κάνει δύο απεργίες πείνας που ξεπερνούν τις τρεις εβδομάδες.

Ο αγώνας στον οποίο επιστράτευσε για πρώτη φορά την απεργία πείνας αφορούσε την απελευθέρωση της παραλίας ελληνικού, ώστε η είσοδος να είναι ελεύθερη στο κοινό, χωρίς να πληρώνεται  χρηματικό αντίτιμο. Αυτός ο αγώνας στέφεται από επιτυχία μετά από 24 ημέρες απεργίας πείνας καθώς η παραλία Ελληνικού είναι πλέον προσβάσιμη χωρίς αντίτιμο.

Ένας άλλος αγώνας στον οποίο συμμετείχε είναι να γίνει το παλιό αεροδρόμιο μητροπολιτικό πάρκο, χωρίς καθόλου οικοδόμηση. Ο αγώνας αυτός απέτυχε.

 

ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ…

 

Χωρίς άδεια λειτουργούσε το υπαίθριο λούνα παρκ στο Ελληνικό, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρεία είχε εκμισθώσει μεν το χώρο του συγκεκριμένου πάρκου, αλλά ουδέποτε υπέβαλε αίτηση με τα νόμιμα δικαιολογητικά για να λειτουργήσει το λούνα παρκ.

Μάλιστα, ο χώρος δεν πληρούσε τα μέτρα ασφαλείας, αφού ούτε προστατευτικό δίχτυ υπήρχε, ούτε ο φονικός κύλινδρος ήταν δεμένος με ιμάντα ασφαλείας, αν και ο ιδιοκτήτης που είχε νοικιάσει το φουσκωτό στους διαχειριστές, υποστηρίζει πως ήταν δεμένο. Ωστόσο τα κενά ασφαλείας δεν σταματούν εκεί αφού στο χώρο δεν υπήρχε περίφραξη και ήταν δίπλα σε κεντρική λεωφόρο.

Μάλιστα εντύπωση προκαλεί πως ο δήμαρχος της περιοχής Χρήστος Κορτζίδης μετά από την τραγωδία που σημειώθηκε στο λούνα παρκ που δεν είχε άδεια δεν έχει εμφανιστεί για να δώσει εξηγήσεις σε σημαντικά ζητήματα όπως για ποιο λόγο ο δήμος πήρε απόφαση να εκμισθώσει – παραχωρήσει το χώρο πριν βγάλει άδεια λειτουργίας, γιατί δεν απομακρύνθηκε το λούνα πάρκ από το χώρο μόλις έληξε η εκμίσθωση – παραχώρηση και αν ο εκμισθωτής για το χρόνο που βρισκόταν παράνομα στο χώρο συνέχισε να πληρώνει το μηνιαίο μίσθωμα; Κι αν ναι, ποιος το εισέπραττε;

Τι ίσχυε με την άδεια με του λούνα παρκ

Η άδεια παραχώρησης – εκμίσθωσης στο λούνα πάρκ του συγκεκριμένου χώρου, δόθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο με την υπ’ αριθμόν 299/10/10/2013 απόφαση με ημερομηνία έναρξης την 15η Νοεμβρίου και χρόνο παραμονής αρχικά 1 μήνα και στη συνέχεια για δύο μήνες και μηνιαίο μίσθωμα 1400 ευρώ.

Σύμφωνα με τη ημερομηνία έναρξης (15/11/2013) της απόφασης και τα όσα αυτή περιλαμβάνει, η επιχείρηση έπρεπε να είχε φύγει από τις 15 Φεβρουαρίου. Παρ’ όλα αυτά παρέμεινε στο χώρο και λειτουργούσε, όπως καταγγέλλουν άνθρωποι που ασχολούνται με τα δημοτικά της πόλης, με τη σιωπηλή ανοχή της δημοτικής αρχής.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν είχε άδεια λειτουργίας, αφού η αντιπεριφερειάρχης κ. Καρακλιούμη δήλωσε πως ουδέποτε ήρθε από το Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης αίτημα για τη σύσταση της Επιτροπής. Επίσης, ουδέποτε κλήθηκε αξιωματικός της Πυροβεστικής προκειμένου να γνωμοδοτήσει σχετικά με την καταλληλότητα ή όχι της συγκεκριμένης εγκατάστασης. Το ίδιο δηλώθηκε και από την Αστυνομία.

 

 

SHARE