Ο Γ. Τόλιος σκορπά ανησυχία και βλάπτει ακόμη και τον ΣΥΡΙΖΑ – Θέμα και στη Γερμανία

untitled

Πέρα από τους ανησυχούντες για τις εξελίξεις, που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι σοβαρό πρόβλημα αρχίζει να δημιουργείται με τις δηλωσεις του στελέχους της Αριστερής Πλατφόρμας, Γιάννη Τόλιου ακόμα και στο ίδιο το κόμμα της σημερινής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Για ανεξήγητο λόγο, ο κ. Τόλιος περιδιαβαίνει τα Μέσα Ενημέρωσης και μιλάει για ενδεχόμενο διακοπής της καταβολής τόκων και τοκοχρεολυσίων για το δημόσιο χρέος καθώς και έκδοση εντόκων που θα αγοράζουν μεγαλοκαταθέτες και τράπεζες προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτικά, τις τελευταίες ώρες ο κ. Τόλιος δηλώνει:

«Η αποπληρωμή του χρέους θα γίνει με αναπτυξιακή και κοινωνική ρήτρα αφού πρώτα εξασφαλιστεί για μια ικανή περίοδο, η διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων». Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Τόλιο δεν το λέει μόνο ο ίδιος αλλά αναφέρονται στην ευρωεκλογική διακήρυξη του κόμματος. «Αυτά που λέω είναι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το πώς θα βρεθούν χρήματα για να στηριχθεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως «μία λύση είναι τα έντοκα γραμμάτια» που θα αγοράζονται από μεγαλοκαταθέτες και τράπεζες.

Ακόμη, ο κ. Τόλιος, δήλωσε πρόσφατα στο κανάλι Action24 πως «ο ΣΥΡΙΖΑ εάν βρει τοίχο στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, θα μελετήσει τόσο τη λύση της στάσης πληρωμών, όσο και του δημοψηφίσματος»

 “ΣΦΑΓΗ” ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Δ. Σταμάτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα «τραβά» από τις καταθέσεις των Ελλήνων κάθε δεκαπενθήμερο

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης με αφορμή δηλώσεις από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί αγοράς εντόκων γραμματίων του Δημοσίου από τους Έλληνες καταθέτες.

 

 Η δήλωση:

Αποκάλυψη Τώρα!

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρήσει μόνο σε διακοπή πληρωμής τόκων, οδηγώντας τη χώρα σε χρεοκοπία!

Επίσημα μας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει και σε εσωτερικό δανεισμό, χρησιμοποιώντας τις καταθέσεις των Ελλήνων, ακόμη και των μικροκαταθετών, για αγορά εντόκων γραμματίων του Δημοσίου.

Δηλαδή, κάθε δεκαπέντε μέρες θα «τραβάνε», προφανώς υποχρεωτικά, από τις καταθέσεις των Ελλήνων.

Αυτό είναι το Plan B του ΣΥΡΙΖΑ!

Επιτέλους, τι θέλουν; Δεν καταλαβαίνουν ότι και μόνη αυτή η αποκάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες;

Τόσο ανεύθυνοι είναι;

 

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Από την Κουμουνδούρου μιλούν για πρωτοφανή διαστρέβλωση των δηλώσεων του κ. Τόλιου.

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας ότι «σε αυτές τις εκλογές από τη ΝΔ δεν θα ακούσουμε καμιά αλήθεια παρά μόνο. Ψέματα».

«Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά, αφού το έχει κάνει και ο ίδιος, ότι οι κυβερνήσεις προβαίνουν σε έκδοση εντόκων γραμματίων. Το να αποκαλεί αυτήν τη συνήθη πρακτική “κατάσχεση καταθέσεων” συνιστά φτηνή λάσπη. Ας μας απαντήσουν, όμως, επιτέλους: σε τι ακριβώς έχει συμφωνήσει με την τρόικα ότι θα υλοποιήσει μετά τις εκλογές αν γίνει κυβέρνηση;» αναφέρει το κόμμα.

 

ΕΓΙΝΕ ΘΕΜΑ Ο ΤΟΛΙΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ…

 

Handelsblatt: Χρεοκοπία; Και τι έγινε;

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Γιάννη Τόλιου περί «διακοπής πληρωμών τόκων και χρεολυσίων» από την πλευρά της Ελλάδας έφτασαν μέχρι τη… Γερμανία.

Συγκεκριμένα, η γερμανική εφημερίδα, Handelsblatt, στο πρωτοχρονιάτικο άρθρο της για την Ελλάδα, με τίτλο: «Χρεοκοπία: και τι έγινε;», συνεχίζοντας να υποστηρίζει την άποψη της υποτίμησης των συνεπειών μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και οικονομολόγο, Γιάννη Τόλιο. Ξεκινώντας το άρθρο αναφέρει ότι ο προεκλογικός αγώνας ξεκίνησε στην Ελλάδα και επικαλούμενο τις δημοσκοπήσεις προβάλλει ως φαβορί τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ.

Η εφημερίδα επικαλείται συνέντευξη του κ. Τόλιου στο Action 24 την προηγούμενη εβδομάδα ο οποίος δήλωσε πως «χωρίς διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους αποκλείεται να ανασάνει η χώρα. Η αποπληρωμή του θα γίνει με αναπτυξιακή και κοινωνική ρήτρα. Αφού πρώτα εξασφαλιστεί για ικανή περίοδο η διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων. Δεν γίνεται διαφορετικά». Είναι χαρακτηριστικό πως στο άρθρο γίνεται εκτενής αναφορά στις συγκεκριμένες δηλώσεις, οι οποίες αντικρούονται με το επιχείρημα πως δεν θα ήταν πρόβλημα η χρεοκοπία της Ελλάδας.

Πάντως, ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδιακής οργάνωσης των Χριστιανοδημοκρατών εργαζομένων, κ. Κρίστιαν Μπέουμλερ δήλωσε στη Handelsblatt πως «μία έξοδος της Ελλάδας από την νομισματική ένωση θα ήταν ένα πείραμα με αβέβαιη έκβαση» και πως «μόνο πολιτικοί τυχοδιώκτες και περιφερόμενοι πανεπιστημιακοί σπεκουλάρουν γύρω από αυτό το ζήτημα».

SHARE